Minifotbal: Campioana, răpusă de o nou-promovată


După 3 ani de zile în care formația Grafit Soccer Invest nu a cunoscut ce înseamnă înfrângerea în campionatul județean de minifotbal, vineri seara, într-o partidă restantă a etapei a VII-a, campioana en-titre a pierdut în fața nou-promovatei Arena Club. Marius Amihăichiloaie, portarul celor de la Arena, a făcut adevărate minuni într buturi, în timp ce în teren întreaga echipă a jucat de la egal la egal cu formația Grafitului. Deși Grafitul a condus cu 2-0 încă din primele 10 minute, Arena a pus imediat stăpânire pe joc grație evoluției lui Constantin Macovei care a și reușit un gol spectaculos. Jucătorul meciului și cel care a și adus victoria cu 6-5 pentru Arena, exact în ultimele secunde cu o lovitură imbatabilă de la centrul terenului, a fost Bogdan Negru care va rămâne pentru mult timp în memoria campionilor. Pe de cealaltă parte fără însă a minimaliza meritele echipei Arena, Grafitul a fost o echipă fără busolă și totodată obosită pentru care semnalul de alarmă veniseră cu o etapă în urmă când cu mare dificultate reușeau să treacă de Spartak.

În acest weekend s-a disputat și etapa a VIII-a din cadrul campionatului județean. Seria meciurilor a fost deschisă de Dey Șerbănești vs. Mondo Sport, unde Bogdan Anton s-a remarcat ca fiind un marcator omniprezent chiar la vârsta de 38 de ani, contribuind la jocul impecabil al echipei sale în fața unei mult mai tinere echipe care însă promite destul de mult. Scor final 13-3.

Deși vicecampiona de anul trecut ar fi putut profita de pasul greșit făcut de Grafit, FC Coriolan nu a reușit decât o remiză cu revelația acestui campionat, Ultra Boys. Scorul final stabilit în ultima fază de joc printr-o execuție de pedeapsă de la 9m a fost de 5-5, iar Coriolanul ar putea considera rezultatul unul echitabil atât timp cât formația lor a fost cea a smuls acest punct exact în ultimele secunde. Jucătorul meciului a fost nominalizat Ionuț Vizitiu, dar și portarul Răzvan Dabija a fost de departe un element cheie.

În cadrul etapei a VIII-a Grafit Soccer Invest a întâlnit pe Lokomotiv Moscova încercând să mai spele din rușinea rezultatului anterior, încheind partida cu scorul de 12-1 și demonstrând că sunt o echipă totuși unită, deși cei mai mulți i-ar fi văzut deja dezbinați. Jucătorul meciului Sorin Ghiuș.

Un meci extraordinar de plăcut a fost și cel dintre FC Spartanii și Știința cu două reprize diametral opuse, în care prima repriză a aparținut celor de la Știința, echipă care conform statisticii s-ar fi aflat pe primul loc în clasament cu rezultatele înregistrate la pauză. Astfel Spartanii au accelerat în repriză secundă pe fondul unei căderi fizice a Științei și au obținut victoria cu 10-7. Jucătorul meciului a fost nominalizat Claudiu Andro.

Spartak vs. Baumax a fost o confruntare a două echipe a fair-play-ului care și-au și împărțit frățește cele trei puncte puse în jos. Scor final 2-2, după ce Baumax a fost echipa care a condus ostilitățile până la ultimul fluier al arbitrului, doar neinspirația în faza finalizare făcând ca tabela să arate astfel. Datoriă jocului din teren organizatorii au nominalizat de la ambele jucătorii meciului, Constantin Ciofu și respectiv Adrian Pruteanu.

În ultima partidă a acestei etape, Sportul Studențesc a întâlnit pe Gim Sport sau mai bine spus echipa lui Adi Gondac, cel mai bun jucător de pe teren. Scor final 8-2 pentru Gim Sport care își revine după înfrângerea cu Spartanii.

„Pe de o parte campionatul îşi revine la nivelul său din anii precedenți, iar pe de altă parte prin rezultatele înregistrate minifotbalul confirmă că este un sport în care nu există învinși și învingători stabiliți înainte de a intra pe teren”, ne-a declarat Gheorghe Burleanu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Minifotbal.

(sursa: www.campionateminifotbal.ro)

Superliga I: CLASAMENT
Mj V E I Gi – Gp Pct
1. ULTRA BOYS 8 6 1 1 35-25 19
2. GRAFIT SOCCER INVEST 7 6 0 1 71-21 18
3. FC SPARTANII 7 6 0 1 46-29 18
4. FC CORIOLAN 7 5 1 1 45-17 16
5. SPARTAK 7 4 1 2 38-19 13
6. ARENA CLUB 6 4 0 2 30-20 12
7. GIM SPORT 5 3 1 1 32-19 10
8. DEY SERBANESTI 7 3 0 4 30-25 9
9. BAUMAX 6 1 3 2 22-32 6
10. FAIR-PLAY 6 1 1 4 29-46 4
11. SPORTUL STUDENTESC 7 1 1 5 18-46 4
12. LOKOMOTIV MOSCOVA 7 1 0 6 18-41 3
13. FC MONDO SPORT 8 1 0 7 29-79 3
14. STIINTA 6 0 1 5 24-48 1

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.