Judo: Băcăuani la Cupa Europei pentru cadeți


La finele săptămânii trecute, a avut loc în municipiul Ploieşti, turneul european de judo, dotat cu Cupa Europeană pentru U.17 (m+f). Rezultatele de la acest concurs punctează pentru participările sportivilor la Campionatele Europene şi Mondiale la această categorie de vârstă. Competiţia a fost organizată sub egida Uniunii Europene de Judo şi au participat 316 sportivi din 16 ţări, invitată fiind şi Brazilia cu un număr impresionant de sportivi (m+f). Locul 1 a fost ocupat Turcia, cu un număr de 5 medalii de aur, 4 medalii de argint şi 5 medalii de bronz. Brazilia a ocupat locul doi, cu 3 medalii de aur, 5 medalii de argint şi 6 medalii de bronz. Locul 3 a fost ocupat de Croaţia cu 2 medalii de aur, 2 medalii de argint, 2 medalii de bronz. România s-a clasat pe locul V, cu o medalie de aur, o medalie de argint, 6 medalii de bronz.

De la Palatul Copiilor Bacău, au participat trei sportivi pregătiţi şi însoţiţi de prof. Aurel Chelariu, care au obţinut următoarele rezultate:

Croitoru Mircea categ.+90 kg, locul V

Busuioc Mădălin categ.66 kg. locul VII

Moroşanu Marian categ. 60 kg. –

Moroşanu nu a obţinut nici un rezultat din motive de slăbire (6 kg. cu o săptămână inainte de concurs, unde a participat la un turneu din Cehia), Croitoru era la un pas de a treia medalie pe 2011, astfel completa salba cu medalii de bronz, (bronz la U,17 – +90 kg., bronz la U,20 -+100 kg.)

Busuioc Mădălin a făcut un progres de revenire în 2011, cu un titlu de vicecampion la U,17-66 kg şi acest loc VII la un concurs de nivel mondial, unde pregătirea fizică (rezistenţa) nu l-a putut ajuta pentru a duce meciurile până la final.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.