S-au jucat cu ocaziile / U16 Bacău – U16 Neamț 2-0 (1-0)


În ultima etapă din faza a II-a a Campionatului național, echipa pregatită de Ștefan Apostol și Cornel Codreanu a trecut pe teren propriu de selecționata U16 a județului Neamț cu scorul de 2-0. În ciuda prudenței cu care ambele echipe au abordat meciul, minutul 6 a consemnat prima mare ocazie de gol pentru băcăuani: lovitură de la colț executată de Ramon Gheorghe însă devierea inteligentă a lui Scânteie a fost respinsă de portarul oaspeților în corner. De aici, prima repriză a decurs calm, majoritatea duelurilor pentru balon având loc la centrul terenului. Deschiderea de scor a venit în minutul 38, atunci când Lupu a înscris cu un șut superb de la 20 de metri, sub transversala porții lui Spiridon. După pauză, lucrurile au stat altfel. Nemțenii au început să atace, lăsând mai multe spații fotbaliștilor băcăuani decât în prima repriză. Astfel, majorarea de scor a venit în minutul 50, când Ramon Gheorghe a executat o lovitură de la colț, iar Vlad Scânteie a împins mingea în poartă cu vârful bocancului. Din acest moment elevii lui Ștefan Apostol au dat startul unei avalanșe de ocazii la poarta adversă, Lupu, Măcălău și Ramon Gheorghe irosind numeroase șanse de majorare a scorului. Și cum în fotbal ratările se pedepsesc, nemțenii au avut de două ori ocazia de a reveni ambele șanse fiind irosite de Doru, care mai întâi nu a reușit să introducă mingea în poarta goală iar mai apoi a fost blocat excelent de Petrariu în urma unei pase negijente a lui Țurluianu.

De remarcat a fost prezența în tribunele stadionului „Aerostar” a unui mic grup de suporteri care au încurajat pe toată durata partidei echipa băcăuană, la final Ramon Gheorghe arătându-le un tricou inscripționat cu mesajul: „Pentru voi!”.

În urma acestui rezultat, selectionața U16 a județului Bacău s-a calificat în sferturile Campionatului național. Jucătorii antrenați de Ștefan Apostol și Cornel Codreanu au terminat grupa pe primul loc, cu cinci victorii și un meci nul.

U16 Bacău:  Petrariu –D.Filip, Pavel, Popa (’56 Țurluianu), Avram (’51 Vlad) – Cl. Filip, Scânteie (’65 Rotaru), R.Gheorghe, Dănilă – Măcălău (’85 Mișca), Lupu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.