Victorie în oglindă: ȘTIINȚA MD BACĂU – CSU BUCOVINA SUCEAVA 27-26 (15-14)


Știința Municipal Dedeman Bacău a trecut cu bine și peste al optulea val de meciuri oficiale, obținând o victorie prețioasă în lupta pentru un loc de cupă europeană. Conform așteptărilor, a fost un joc echilibrat și încrâncenat al cărui deznodământ s-a decis pe final, grație apărării foarte atente a echipei băcăuane. Deși au condus în primele 7 minute, handbaliștii Științei au fost surprinși în repetate rânduri de atacurile rapide ale adversarilor la repunerea mingii în joc, astfel încât sucevenii au condus ostilitățile în majoritatea timpului din prima repriză. În ultimele 5 minute ale primei părți, însă, inspirația zvârlugii Grieze a făcut ca băcăuanii să ia conducerea, înscriind patru goluri consecutive în decurs de patru minute. Repriza secundă a decurs sub semnul echilibrului până în minutul 51, când băcăuanii au înscris de 3 ori la rând și s-au desprins decisiv la 4 goluri, 26-22 în minutul 53. La 27-25, Suceava a avut atacul timp de un minut, însă Știința s-a apărat excelent, astfel încât oaspeții au obținut un 7 metri cu numai 5 secunde înainte de finalul jocului, care s-a încheiat cu victoria gazdelor la același scor cu care sucevenii se impuseseră în tur.
Din echipa băcăuană a absentat Cristi Ghiță, accidentat, fapt care s-a simțit considerabil, dat fiind faptul că de pe inter dreapta nu s-a înscris deloc. Costel Manea e un excelent apărător, dar pe faza de atac aproape că nu contează. De salutat e și revenirea pe teren a lui Moskalenko, autor a 2 goluri importante, precum și tupeul lui Ionuț Ramba care, la 26-25, a luat o acțiune pe cont propriu și a înscris practic golul victoriei.
De partea cealaltă, am remarcat începutul fulminant de joc al sucevenilor, cu atacuri purtate în mare viteză, însă cu timpul bucovinenii s-au tăiat, mizând în principal pe o extrem de agresivă bancă tehnică, antrenorii oaspeților protestând la peste 70% din deciziile arbitrilor și influențând în anumite momente prestația acestora. Cel puțin Leonard Bibirig a fost preocupat în majoritatea timpului de arbitraj și nu de evoluția elevilor săi, dar nu a văzut decât un cartonaș galben pe final.
Una peste alta, Știința a obținut o victorie meritată și foarte, foarte muncită, trecându-și în cont două puncte mari în ierarhia Ligii Naționale.

ȘTIINȚA: Tevzadze, Tamaș – Bondar 7, Petrea 5, Rotaru 4, Grieze 3, Moskalenko 2, Păunică 2, Ramba 1, Sipos 1, Tărâță 1, Dospinescu 1, Manea, Gurkovsky, Iancu. Antrenori: Eliodor Voica și Gabriel Armanu.

CSU BUCOVINA: Pralea, Andrei – Mitrea 4, Chiruț 4, Adomnicăi 4, Pancu 4, Gavriloaia 3, Acatrinei 2, Ciubotariu 2, Dediu 1, Șoldănescu 1, Țuțu 1, Bursuc. Director tehnic: Petru Ghervan. Antrenor: Leonard Bibirig.

Arbitri: Vasile Pavel, Marian State (Buzău).

Spectatori: 800.

2 comentarii la „Victorie în oglindă: ȘTIINȚA MD BACĂU – CSU BUCOVINA SUCEAVA 27-26 (15-14)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.