Victorie tremurată: FCM Bacău – Politehnica Galați 1-0 (1-0)


Lidera seriei I din Liga a III-a la fotbal a tremurat serios pentru cele trei puncte obținute în partida cu Politehnica Galați. De vină n-au fost doar cele trei grade de afară, ci și prestația foarte bună a oaspeților din repriza secundă.
Primul sfert de ceas al partidei a fost unul anost, în care băcăuanii au încercat în zadar să găsească drumul spre poarta gălățeană. Deschiderea scorului s-a produs în minutul 17, atunci când, în urma unei incursiuni în suprafața de pedeapsă adversă, Doboș a fost faultat de gălățeanul Hristian, centralul focșănean Gică Mihai indicând punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată fără emoții de Vraciu, acesta trimițând plasat în stânga lui Stoica. A fost momentul în care puținii spectatori prezenți pe ”Municipalul” băcăuan așteptau desprinderea, însă lucrurile nu au fost chiar atât de simple. Fotbaliștii băcăuani au trecut în două rânduri pe lângă majorarea scorului însă Luncanu a fost surprins în ofsaid la centrarea lui Doboș(min. 28) iar același Doboș l-a pus în dificultate pe Hristian care a fost cât pe ce să marcheze în propria poartă, trimițând în corner. Cea de-a doua repriză a început în forță pentru elevii lui Gheorghe Poenaru însă, în min. 48, lobul lui Vraciu peste un Stoica ieșit hazardat nu a găsit poarta gălățeană. Încetul cu încetul, băcăuanii au început să fie mulțumiți cu rezultatul de pe tabelă, dându-le ocazia gălățenilor să iasă la rampă. Astfel, atacantul de culoare al celor din Galați, Francis Agbleta, a lovit în două rânduri bara porții lui Stamatin(min. 62 si 79). Și băcăuanii au lovit bara porții adverse, prin Marius Doboș, cel care l-a mai pus în două rânduri în mare dificultate pe portarul Stoica, în urma unor cornere executate cu mult efect, la colțul scurt.
FCM Bacău iși mai trece în cont trei puncte importante, cu atât mai importante cu cât, etapa următoare programează derby-ul cu Sport Club Bacău.

FCM Bacău: Stamatin – Codreanu(’46 Mihălăchioae), Lozneanu, Ursu, Eudean – Luncanu (’72 Curiliuc), Apostol (’70 Taban), Apostu, Doboș- Vraciu (’89 Hurdubei), Boghian(cpt.). Antrenor: Gheorghe Poenaru.
Politehnica Galați:Stoica – Radu, Hristian, Coman, Grosu (’86 Racoviță) – Serian, Chiriță (’46 Chiriac), Munteanu (’39 Stamate), Falcaru- Cristian, Agbleta. Antrenor: Damian Bancilă.
Marcator: Vraciu(’17)
Avertismente:Vraciu(’58), Curiliuc(’85)/ Stoica(’36), Cristian(’46), Falcaru(’55), Stamate(’70).
Arbitri: Gică Mihai(Focșani), Daniel Ștefănescu și Ștefan Tudorache(ambii din Iași).

Iată și celelalte rezultate ale etapei a XVIII-a din seria I: CSM Pașcani – S.C. Bacău 0-1 (0-0), Aerostar Bacău – FCM Onești 0-1 (0-1), Petrotub Roman – CSM Focșani 0-0, Rapid CFR Suceava – Luceafărul M. Eminescu 3-0 (1-0), Oțelul II Galați – CS Panciu 2-2 (2-1) și Ceahlăul II P. Neamț – Cetatea Tg. Neamț 3-0 (2-0).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.