Victorie cu scântei: Știința Bacău – CSM Unirea Slobozia 26-21 (10-11)


Știința Bacău și-a adjudecat derby-ul etapei a XXII-a din seria A a eșalonului secund la handbal feminin, la capătul unui joc tensionat, presărat cu destule durități și proteste la adresa arbitrajului. Băcăuanele au început ceva mai bine jocul dar oaspetele au profitat de o superioritate numerică și au luat conducerea pentru prima dată în minutul 11 (4-5). La acest scor, Știința a înscris de patru ori consecutiv, serie întreruptă de un time-out inspirat cerut de Marian Simion și care a avut ca urmare patru goluri la rând înscrise de echipa din Slobozia. Oaspetele s-au menținut la conducere până la pauză, asta și datorită faptului că băcăuanele au avut o cădere, nereușind să înscrie timp de mai bine de 5 minute. În repriza secundă, Știința a recuperat, a preluat conducerea și, grație celor trei goluri consecutive marcate între minutele 45 și 47, s-a desprins la 21-17. Antrenorul oaspetelor a cerut time-out, dar efectul nu a mai fost cel scontat, iar până la final echipa băcăuană a evoluat foarte precis și a obținut o victorie absolut meritată.
În ceea ce privește arbitrajul ieșenilor Bogdan Anton și Iulian Cristea, acesta a fost contestat pe parcursul jocului de ambii tehnicieni însă prestația celor doi nu a influențat rezultatul final chiar dacă, per total, ei au avantajat formația oaspete. Cu atât mai stranie a fost atitudinea antrenorului Marian Simion, care a spus la final că echipa lui nu a fost lăsată să joace, sugerând că vina pentru eșec le aparține arbitrilor. Cu această afirmație, cu părere de rău pentru tehnicianul celor de la Slobozia, el a reușit să se facă de râs și, dacă într-adevăr n-a observat nenumăratele erori comise de elevele sale, de la sumedenia de forțări în atac până la contraatacurile irosite cu seninătate, are o mare problemă.
De asemenea, handbalistele din Slobozia au arătat în multe momente ca o echipă de K1, cu intrări adesea violente asupra adversarelor.
De partea cealaltă, cu excepția celor 5 minute din finalul primei reprize, handbalistele băcăuane au avut o evoluție precisă, cu un plus pentru trio-ul Chiper-Burghel-Matei, alături de care merită amintită și Elena Bogdan, cu multe intervenții salutare.
Cu această victorie, Știința depășește în clasament pe CSM Unirea Slobozia, următoarea etapă urmând să se dispute peste 3 săptămâni.

ȘTIINȚA: Angheluță, Bogdan – Chiper 8, Burghel 6, Matei 6, Vântu 2, Vâlcu 2, Amoagdei 1, Ilișescu 1, Cîlici, Chelaru. Antrenori: Ion Arsene și Costel Oprea.

CSM UNIREA: Nica, Tâlvăru – Ștefan 6, Stănciulescu 4, Păduraru 4, Balcan 3, Leahu 2, Băeșu 1, Popescu 1, Simion, Goanță, Jianu. Antrenor: Marian Simion.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.