Iureș după pauză: Știința MD Bacău – Minaur Baia Mare 31-25 (17-16)


Știința Municipal Dedeman Bacău a început cu dreptul returul Ligii Naționale la handbal masculin, învingând-o pe Minaur și trecându-și în cont două puncte importante. Partida a fost prefațată de un gest superb al handbaliștilor băcăuani, care au oferit buchete de flori doamnelor și domnișoarelor prezente în Sala sporturilor la ora meciului. Jocul a început în forță, cu golul lui Ghiță din secunda 19, urmat de Ramba un minut mai târziu, după care băimărenii au echilibrat disputa, pe fondul unei serii de ingenuități comise de gazde pe faza defensivă. Astfel, în prima repriză și în primele 10 minute ale mitanului secund, cele două echipe au mers cap la cap și se părea că vom asista la un nou final dramatic cu Minaur după ce, cu un an în urmă, Știința învinsese acasă în ultimul minut. La 20-19, însă, băcăuanii au marcat de trei ori consecutiv, iar mai apoi s-au desprins decisiv pentru un final de meci fără emoții.
Remarcabile prestațiile lui Rareș Păunică, omul meciului, și ale colegilor săi Ionuț Rotaru și Răducu Tamaș, precum și procentajul de 100% al lui Marius Bondar la aruncările de la 7 metri. Cât privește debutul lui Adrian Petrea, în jocul său s-a resimțit faptul că, până la ora meciului, nu avea decât trei antrenamente alături de noii săi colegi, din acest punct de vedere pauza de două săptămâni și jumătate fiind binevenită.
Referitor la arbitrajul cuplului constănțean Georgescu – Moldoveanu, cei doi au comis foarte multe greșeli și, ca să respectăm realitatea, o bună parte dintre acestea au fost în favoarea gazdelor, după care au încercat să compenseze cu tot felul de comicării, așa că a ieșit o varză dobrogeană.

ȘTIINȚA: Tevzadze (4 interv.), Tamaș (10 interv.) – Bondar 9, Păunică 7, Rotaru 6, Gurkovsky 3, Ghiță 2, Iancu 2, Ramba 1, G. Bujor 1, Manea, Grieze, Petrea, Sipos, Cadar. Antrenori: Gabriel Armanu și Adrian Brezan.

MINAUR: Viman (3 interv.), Bistrian (7 interv.) – A. Popescu 6, Câmpan 5, Vasile 3, Baican 2, V. Popescu 2, Pertea 2, D. Bursuc 1, Asoltanei 1, Buciuman 1, Rogoz 1, Sas 1. Antrenori: Florin Mironescu și Ioan Bellu.

4 comentarii la „Iureș după pauză: Știința MD Bacău – Minaur Baia Mare 31-25 (17-16)”

    1. Procentajul lui Răducu Tamaș a fost undeva în jurul a 40%, ceea ce înseamnă o evoluție foarte bună.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.