Au schimbat liderul Ligii Naţionale: Ştiinţa MD Bacău – HC Odorhei 27-25 (16-13)


Ca de obicei în partidele cu miză şi adversari de calibru, handbaliştii Ştiinţei s-au mobilizat exemplar şi au obţinut o victorie muncită şi frumoasă în faţa fostei lidere a Ligii Naţionale, HC Odorhei, formaţie care a cedat şefia clasamentului după înfrângerea de la Bacău.
Victoria de miercuri seara se datorează în primul rând apărării Ştiinţei, care a anihilat cu brio principalele guri de tun ale adversarilor, Kuzmanoski şi Rusia, dar şi evoluţiei senzaţionale a lui Shota Tevzadze, ale cărui intervenţii i-au timorat pe oaspeţi.
După 1-0 în minutul 2, harghitenii au luat conducerea pentru prima şi ultima dată în minutul 5 pentru ca, începând cu minutul 7, Ştiinţa să se instaleze definitiv la timona partidei. Momentele-cheie ale jocului s-au consumat în debutul reprizei secunde, atunci când băcăuanii au înscris de trei ori consecutiv, iar apoi au gestionat foarte bine avantajul pe care şi-l creaseră. Diferenţa finală de numai 2 goluri se datorează faptului că, în ultimul minut, handbaliştii Ştiinţei erau deja cuprinşi de euforia succesului. Merită pomenită faza meciului, realizată în debutul reprizei a doua, atunci când Gurkovsky a finalizat o aeriană iniţiată din poignet de Moskalenko. Remarcabilă a fost şi eficienţa lui Marius Bondar la aruncările de la 7 metri, extrema Ştiinţei transformându-le pe toate. În pofida succesului, în jocul băcăuanilor au apărut şi vechile probleme, respectiv ineficienţa lui Igor Moskalenko, problema interului stânga fiind deja acută.
Una peste alta, Ştiinţa a obţinut o victorie meritată, un succes de moral înaintea deplasării în Muntenegru, pentru manşa tur a optimilor de finală ale Cupei Challenge.

ŞTIINŢA: Tevzadze (17 interv.), Tamaş – Bondar (10), Rotaru (6), Ghiţă (3), Gurkovsky (3), Păunică (2), Grieze (1), Moskalenko (1), Sipos (1), Iancu, Manea, Ramba. Antrenori: Gabriel Armanu şi Adrian Brezan.

HC ODORHEI: Bârză (4 interv.), Varo (10 interv.) – Mihalcea (7), Rusia (5), Kuzmanoski (4), Stojlov (4), Ferenczi (2), Dimache (1), Orban (1), Talas (1), Frăţilă, R. Răpciugă. Antrenor: Vlad Caba.

Arbitri: Vasile Pavel şi Marian State.

2 comentarii la „Au schimbat liderul Ligii Naţionale: Ştiinţa MD Bacău – HC Odorhei 27-25 (16-13)”

  1. suntem mandri de atitudinea pe care a-ti avut-o in acest meci.cu un shota extraordinar am reusit sa ne aparam remarcabil,si pot spune ca a fost un meci pe care l-am dominat din min 5 pana la final.bravo baieti..si bafta in muntenegru.forta stiinta

  2. BRAVO, baieti!! Drum bun si sa veniti cu victorie si din Muntenegru!! Sa ne bucuram impreuna, din nou!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.