Cristian Vorovenci şi-a încheiat cantonamentul din Spania cu un nou record personal


Semifondistul băcăuan Cristian Vorovenci (Ştiinţa Bacău, antr. Cristina Alexe) a efectuat timp de mai bine de o lună un cantonament în Spania, la Madrid, acolo unde s-a pregătit cu Arturo Martin (foto, dreapta), antrenorul campionului european din proba de 1500 de metri. Stagiul de pregătire a fost încheiat cu participarea la un concurs la Sevilla, acolo unde Cristian Vorovenci s-a clasat al cincilea în finala probei de 800 de metri, dar a izbutit un nou record personal în sală, cu timpul de 1:48.19. Trebuie spus că este pentru prima oară în ultimul deceniu când un atlet român coboară sub 1:49 pe această distanţă. Timpul realizat de atletul băcăuan la primul său concurs din 2011 este al 14-lea la nivel european în acest an în proba de 800 de metri, cei mai buni timpi ai acestui an fiind realizaţi chiar de primii doi clasaţi în cursa de la Sevilla.
Referitor la cantonamentul din Spania, Cristian Vorovenci ne-a spus: „M-am pregătit într-o bază foarte bună pentru sportivi, cu toate facilităţile pentru a face performanţă la toate sporturile. Am avut de toate: sală de forţă complet utilată, cu aparate pentru toate grupele de muşchi, un parc foarte mare în care se poate alerga prin pădure, şosea sau zgură, sală de 120 m în linii drepte, un antrenor foarte bun, la fel şi echipa cu care m-am antrenat. Concluzia e una singură : ai aici tot ce-ţi trebuie pentru a ajunge la olimpiadă, sper să mă întorc în această bază cât de curând !”
Cristian Vorovenci revine în ţară duminică, urmând să participe în week-endul următor la Campionatele Naţionale indoor, de la Bucureşti, însă principalul obiectiv al atletului băcăuan este calificarea în finala probei de 800 de metri la Campionatele Europene indoor de la Paris, la începutul lunii martie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.