Jan de Brandt: „Cheia jocului de azi a stat în preluarea serviciilor”


Antrenorul belgian al multinaţionalei din capitala Azerbaidjanului era mulţumit de rezultatul meciului cu Ştiinţa, dar nu şi de evoluţia elevelor sale. Iată ce a declarat acesta la finalul partidei.
Rep.: Ce s-a întâmplat la începutul jocului, când aţi fost conduşi cu 8-1 ?
Jan De Brandt: Am avut unele probleme la preluare şi de aceea am avut un început de meci foarte prost. Mai apoi, ne-am îmbunătăţit serviciul, preluarea, ne-am apărat mai bine, am început să găsim soluţiile cele mai bune şi în atac şi am început să jucăm. Cred că diferenţa s-a făcut în mare parte la recepţia serviciilor, adversarii au avut un libero bun, dar celelalte jucătoare au avut slăbiciunile lor. Iar acesta e punctul de plecare în volei, dacă nu ai o bună recepţie a serviciului, nu poţi juca în viteză mai departe, asta a fost cheia meciului de la Bacău.

Rep.: Ştiaţi despre aceste slăbiciuni dinainte ?
JdB: Ştiam câte ceva despre aceasta şi am reuşit să ne revenim după începutul nereuşit. Dar vreau să spun că echipa noastră nu a jucat bine, nu am jucat la un nivel foarte ridicat în această seară.

Rep.: V-a impresionat vreo jucătoare adversă ?
JdB: Cred că jucătoarea cu numărul 5 (Mihaela Herlea- n.n.) e o voleibalistă bună, dar valoarea echipei din Bacău nu constă într-o jucătoare anume, ci în forţa colectivului.

Rep.: Aţi antrenat anul trecut pe Fenerbahce, care a jucat la Galaţi. Puteţi face o comparaţie între echipa Metal Galaţi şi Ştiinţa ?
JdB: Vorbim de un cu totul alt nivel. Nu putem compara Champions League cu Challenge Cup, sunt competiţii cu totul şi cu totul diferite. Nivelul în Champions League este mult, mult mai înalt.

Rep.: Antrenorul Ştiinţei a spus că echipa dumneavoastră n-a jucat la întregul potenţial. A fost vorba de relaxare ?
JdB: Într-adevăr, n-am jucat la adevăratul potenţial, dar nu din cauza relaxării. Venim după o perioadă de pauză de mai bine de 10 zile şi n-am reuşit să reintrăm în ritmul competiţiilor oficiale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.