Bogdan Paul (antrenor CSM Lugoj): „Trebuie să înţelegem că Ştiinţa era imposibil de învins „


Ştiinţa Bacău a preluat prima poziţie a clasamentului, după victoria cu 3-0 reuşită miercuri, 19 ianuarie, pe terenul nou-promovatei C.S.M. Lugoj, în jocul restant din ultima etapă a turului. Echipa moldavă nu a avut nici o problemă în a-şi adjudeca toate cele trei puncte puse în joc, replica formaţiei gazdă fiind una destul de slăbuţă. Evoluţia ştearsă a echipei lugojene a fost oarecum motivată de absenţa a două dintre titulare, universalul Irina Alexandru şi centrul Larisa Ciobanu, ambele aflate în plin proces de recuperare după operaţiile de la genunchi. Însă, peste toate acestea, Ştiinţa Bacău a demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că în acest moment reprezintă cea mai omogenă echipă din campionat, foarte bine reglată de pe margine de profesorul Florin Grapă. Primele două seturi ale acestui joc au echivalat cu un antrenament uşor pentru actualul lider al campionatului, care s-a desprins încă din start la cinci puncte diferenţă, pentru ca apoi, pe serviciile Roxanei Iosef şi a coordonatoarei Polishchuk, corelate cu o preluare foarte slabă în tabăra adversă, să mărească diferenţa la 25 – 11, respectiv 25 – 10 în actul secund. O uşoară relaxare a băcăuancelor în setul trei, speculată printr-un serviciu mai agresiv de C.S.M. Lugoj, a adus un echilibru relativ, cu gazdele la timonă până la 16-15. Scuturate serios de fostul antrenor al echipei naţionale, Herlea şi compania au închis meciul după 60 de minute, cu 25 – 17 în ultimul set. Florin Grapă, antrenorul liderului Ştiinţa Bacău, a precizat, la finalul jocului, că singurul minus al formaţiei sale în lupta pentru titlu este absenţa unui lider de echipă. ”Îmi lipseşte un lider în echipa asta, o trăgătoare de calibru. Cum nu avem, suplinim acest lucru cu toate celelalte jucătoare, cu întreaga echipă. Cred că principalul nostru adversar în lupta pentru titlu va fi echipa din Constanţa” a precizat Florin Grapă.
Mihaela Herlea, centrul echipei Ştiinţa Bacău, speră ca această poziţie să fie menţinută până la finalul campionatului. ”Noi sperăm să rămânem pe locul I până la final, acesta este obiectivul nostru şi să sperăm că vom fi toate sănătoase pentru a ne juca şansa până la capăt. Atuul nostru este că suntem o echipă unită şi asta contează foarte mult”.
De partea cealaltă, tehnicianul echipei lugojene, Bogdan Paul, nu a fost îngrijorat de rezultatul acestui joc. ”Trebuie să înţelegem că am întâlnit una din cele mai puternice echipe din campionat, pe care era imposibil să o învingem, chiar dacă eram în efectiv complet. Acesta este nivelul la care suntem acum, iar ceea ce am reuşit în turul de campionat a fost o autodepăşire. Noi trebuie să ne direcţionăm forţele în zonele unde avem interes”, a declarat Bogdan Paul.
(Ion Moldovan – Lugoj)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.