Performanța prinde rădăcini: Clubul Sportiv Tescani


Clubul Sportiv Tescani a fost înființat în vara acestui an, fiind o continuare la un nivel mai înalt a activităţilor sportive desfăşurate la Școala Generală “George Enescu” Tescani din comuna Berești-Tazlău, județul Bacău.

Ideea înființării acestui club a venit odată cu calificarea echipei școlii din Tescani în finala Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la handbal, competiție destinată școlilor din mediul rural. Astfel, toate celelalte echipe participante la această competiție beneficiau de săli de sport în care copiii să-și desfașoare pregătirea, iar componenții echipelor erau legitimați la diferite cluburi din orașele apropiate școlilor. Acesta a fost momentul în care, cu ajutorul Primăriei și a Consiliului Local Berești-Tazlău, a profesorilor Ionel Gîrlescu (fost component al echipei de handbal masculin Știința Bacău) și Florin Romanescu, precum și a numeroase alte persoane cunoscătoare ale acestui sport, s-au pus bazele acestui club.

Clubul Sportiv Tescani este format în principal din sportivi localnici, aria de selecție cuprinzând și comunele învecinate, ajungând până în orașul Moinești. Copiii își desfășoară activitatea într-o bază sportivă recent amenajată în satul Tescani, problemele apărând pe perioada anotimpului rece, aceștia neavând o sală de sport unde să-și continue antrenamentele. Din punct de vedere al finanțării, clubul se bazează pe aportul Primăriei și Consiliului Local Berești-Tazlău, al părinților copiilor, în limita posibilităţilor acestora, dar și al altori sponosori de pe plan local.

Pe plan sportiv, echipa participă în campionatul național, seria A, cu echipa de juniori III masculin, fiind singurul club de handbal din mediul rural înscris în competițiile organizate de Federația Română de Handbal. De asemenea, clubul figurează și în componența campionatului județean de handbal cu câte două echipe.

În proiectele sale de viitor, clubul își dorește să continue participarea în competițiile organizate de Federatia Română de Handbal, de această dată și în competițiile rezervate fetelor, dar și formarea de grupe mai mici, asigurând astfel continuitate clubului.

3 comentarii la „Performanța prinde rădăcini: Clubul Sportiv Tescani”

  1. PUTINA LUME STIE CE SE ASCUNDE IN SPATELE ACESTUI CLUB.CEI CARE COORDONEAZA TOATE ACTIVITATILE CLUBULUI(CANTONAMENTE)FARA NICI O RUSINE LE CER BANI COPIILOR DIN ECHIPA CARE MAJORITATEA SUNT SARACI,BANI CARE SUNT ASIGURATI DE CONSILIUL JUDETEAN BACAU SI DE ALTI SPONSORI,SUME DE BANI CARE AJUNG LA 500 MILIOANE PE AN COMPETITIONAL.ASTA VARA CAND AU FOST LA MARE LE-AU CERUT 4 MILIOANE DE FIECARE SI EI ERAU DE FAPT CAZATI CA SINISTRATI IN NISTE CABANI DIN NAVODARI.RUSINE SA-I FIE CELUI CARE ARE 2 JEEP-URI IN CURTE SI O VILA CU 3 ETAJE SI FINULUI CARE ESTE BAGAT LA INAINTARE.CULMEA CA CEL CU 2 JEEP-URI ESTE POPA FILIP DE LA TESCANI,”OMUL LUI DUMNEZEU”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.