INTERVIU (1)/ Gabriel Armanu: „Mi-aş dori jucători care să înscrie cu uşurinţă de la distanţă”


Continuăm seria interviurilor de sfârşit de an 2010 cu antrenorul echipei băcăuane care adună cei mai mulţi suporteri la meciurile sale, este vorba de Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău. Gabriel Armanu vorbeşte pentru cititorii Bacăului Sportiv despre anul care stă să se încheie, despre ce va fi şi despre dorinţele sale pentru anul 2011.

Rep.: Ce a însemnat anul 2010 pentru Gabriel Armanu ?
Gabriel Armanu : Lăsând la o parte lucrurile bune şi mai puţin bune care s-au întâmplat, pot spune că a fost un an bunişor, chiar spre bun. După cum se ştie, a fost un an pe care l-am încheiat pe locul 7, un loc la care nu ne-am aşteptat atunci când ne-am făcut planurile la început de campionat dar, dacă e să privim partea plină a paharului, suntem la 3-4 puncte de un loc de cupă europeană. Avem, în retur, toate meciurile cu contracandidatele noastre la Bacău şi este important să câştigăm primul joc de anul viitor, de la Cluj, lucru care ne-ar aduce la două puncte de locul pe care ni l-am propus.

Rep.: În ce priveşte cupele europene, sunteţi în grafic. Rămâne valabil ce aţi spus astă-vară, că putem visa la o finală ?
G.A.: Da. Atât eu, cât şi băieţii, avem trei participări consecutive în primăvara europeană şi ne dorim cu toţii să ajungem într-o finală, chiar dacă anul acesta participă echipe mult mai bune decât în anii precedenţi. Iar dacă va fi să ajungem în finală, ne vom dori s-o şi câştigăm, fiindcă nu se ajunge atât de uşor în faza finală a unei cupe europene.

Rep.: Ne putem aştepta la mişcări de jucători în această pauză competiţională ?
G.A. : Depinde de disponibilitatea jucătorilor pe care vrem să-i aducem şi de potenţialul nostru financiar. Discuţii sunt, dar rămâne să vedem ce se va putea materializa. S-ar putea concretiza 2-3 transferuri, dar la fel de bine s-ar putea să nu facem niciun transfer, totul depinde de latura financiară.

Rep.: Există anumite posturi care ar trebui „plombate” ?
G.A.: Aşa cum am spus şi la începutul campionatului, mi-aş dori jucători care să înscrie cu uşurinţă de la distanţă. La ora actuală, poarta este acoperită foarte bine, la fel şi extremele şi centrul, singurele probleme sunt la nivelul interilor. Acolo, ar trebui ori mai multă concurenţă, prin aducerea unor jucători, ori cei pe care-i avem să reuşească să înscrie, să se motiveze şi să puncteze de la distanţă, pentru a crea spaţii şi pentru a ne putea face jocul. Noi realmente ne-am chinuit, chiar dacă am avut una din cele mai bune apărări din campionat. Dacă, în trecut, aveam un atac foarte bun şi o apărare mai puţin bună, în ultimii doi ani avem o apărare foarte bună şi scârţâim la nivelul atacului, în special la atacul poziţional, nu la contraatac şi faza a doua. Dar aceştia sunt jucătorii pe care-i avem şi sper ca, în meciurile următoare, să beneficiem de încrederea pe care ţi-o dau golurile de la distanţă.

Rep.: Ţinând cont de lotul actual şi de ceea ce aţi văzut până acum în campionat, la ce poziţie ar trebui să visăm la final ?
G.A.: Lăsând la o parte visele şi ceea ce ne dorim cu toţii, judecând după cum suntem la ora actuală, cred că un loc de cupă europeană este ceea ce merităm, iar ceea ce vom reuşi peste, va fi bonusul, poate chiar o medalie pe care ne-o dorim cu toţii. Să nu uităm, însă, că avem un lot restrâns, ca şi anul trecut, când domnul profesor Hell se plângea de o „bancă scurtă”. Nu putem spune că anul acesta avem o bancă lungă, e situaţia pe care am avut-o an de an la Bacău, tot timpul am avut un lot de 16-17 jucători. Anul acesta am avut şi accidentaţi, sperăm şi în revenirea lui Ionuţ Ramba şi într-o evoluţie mai bună a jucătorilor de la 9 metri.

Rep.: Dacă e să vorbim de jucătorii tineri, a existat un progres evident al acestora în anul pe care-l încheiem ?
G.A.: Am putut observa, în primul rând, saltul valoric făcut de Gabi Bujor, el a suplinit foarte bine lipsa lui Marius Bondar în prima parte a campionatului. De asemenea, putem vorbi de progresul lui Alexandru Tărâţă, începând cu turneul din vară de la Bacău, ulterior el nemaiavând aceeaşi evoluţie constantă. Cristi Ghiţă are calităţile care-l fac să poată juca la orice echipă din Liga Naţională, dar, în acest moment, el are o inconstanţă în evoluţii, alternând lucrurile foarte bune cu greşeli datorate relaxării. Şi el este în progres, deoarece a reuşit un număr mare de goluri şi a cam fost singura gură de tun din afara semicercului de 9 metri.
VA URMA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.