Florin Grapă: „Puneţi întrebări aşa, de dragul de a întreba”


Din păcate pentru el, Florin Grapă a găsit de cuviinţă să-şi verse nervii pe reprezentanţii presei băcăuane, la finalul jocului pierdut de echipa sa împotriva campioanei Germaniei. Aceeaşi presă care a mediatizat pe larg partida din Cupa CEV şi care a adus publicul în tribune, fiindcă persoana din cadrul clubului care s-a ocupat cu tipărirea afişelor a reuşit premiera mondială să execute un poster de meci fără să scrie ce echipe joacă. Vom reda, în cele ce urmează, dialogul dintre presă şi antrenorul Florin Grapă, alături de lămuririle de rigoare pentru antrenorul Ştiinţei.
Întrebare: Ce s-a întâmplat ?
Răspuns: Ei, ce s-a întâmplat… Puneţi întrebări din astea aşa ca să… Ce vrei să-ţi spun? Am pierdut, asta s-a întâmplat. Îmi pare rău că am pierdut, asta e, felicit fetele pentru felul în care au luptat.
Comentariu: Domnule Grapă, la finalul unui meci pierdut la limită pe teren propriu, întrebarea e una absolut firească. Ne aşteptam să ne spuneţi câte ceva despre joc, despre cauzele înfrângerii, să ne luminaţi şi pe noi, profanii.
Întrebare: A fost mai uşor sau mai greu decât v-aţi aşteptat ?
Răspuns: Când joci cu campioana Germaniei, poţi să te aştepţi la meci uşor ? Hai să fim serioşi. Eu mă bucur că fetele au luptat, pentru mine asta este cea mai mare realizare.
Comentariu: Chiar aşa, să fim serioşi. Întrebarea a fost dacă a fost MAI uşor sau MAI greu decât v-aţi fi aşteptat nu dacă a fost un meci uşor. Cât priveşte valoarea adversarelor, chiar dumneavoastră aţi spus înaintea jocului că „echipele germane nu prea scot capul pe plan european la nivelul echipelor de club”.
Întrebare: După ce aţi văzut azi, credeţi că ne putem califica, putem obţine o victorie acolo ?
Răspuns: (ironic) Da, ne calificăm. Puneţi întrebări aşa, de dragul de a întreba. E greu, joacă acasă, ştiţi că se joacă setul de aur, în toate interviurile am spus că este avantajată echipa care joacă acasă. Chiar dacă câştigam 3-0 astăzi şi pierdeam acolo 3-2, tot trebuia jucat setul de aur. E greu, adversarele au prima şansă dar nu mergem acolo să stăm pe spate.
Comentariu: Domnule profesor, aţi spus înaintea meciului că nu ştiţi nimic despre jocul adversarelor. Nu era logic ca, după ce le-aţi văzut, să primiţi o asemenea întrebare ? Ca să eliminăm astfel de neînţelegeri, domnule Grapă, ce-ar fi să întocmiţi dumneavoastră o listă cu întrebări care să vă satisfacă şi la care să nu răspundeţi ironic ?
Curios, cei intervievaţi din tabăra germană au găsit întrebările fireşti, ba chiar au şi răspuns. Serios.
UPDATE: La mai puţin de 24 de ore după meci, Florin Grapă a ţinut să-şi exprime regretul pentru cele întâmplate, punând ieşirea sa pe seama surescitării de la finalul jocului. Am luat act de gestul elegant al antrenorului Ştiinţei şi-l asigur de toată consideraţia.
Foto: Ionuţ Brânzei

Un comentariu la „Florin Grapă: „Puneţi întrebări aşa, de dragul de a întreba””

  1. Mira pe cineva reactiile domnului Presedinte/antrenor/profesor etc etc?
    O intrebare: de ce aceasta echipa se cheama si Municipal? Este Stiinta Municipal sau numai echipa de volei este a municipalitatii?
    Bafta fetelor in continuare!Iar domnul Grapa poate a venit timpul sa se hotarasca de unde ramine sa ia banii nu din trei locuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.