Handbal masculin, Divizia A: HC Vaslui – Ştiinţa MD II Bacău 27-25 (14-15)


Cu patru jucători de de la prima echipă în lot (Grigoraş, M.Bujor, Cadar şi Tărâţă), Ştiinţa MD II Bacău s-a înclinat în partida susţinută în deplasare cu HC Vaslui. Nu-i mai puţin adevărat că o mare parte din jucătorii de bază juniori au fost odihniţi pentru meciul de duminică, de la Adjud. În plus, arbitrii buzoieni Vlad şi Velişcă şi-au cam făcut de cap, trăgând vârtos cu echipa gazdă.
Cele două echipe au mers cap la cap până în minutul 21 (10-10), după care oaspeţii au preluat conducerea pe tabela de marcaj, distanţându-se, aproape de pauză, la două goluri (13-15). Cu toate acestea, vasluienii au plecat la vestiare abia după ce au redus din diferenţă, scor 14-15 la pauză. A fost şi repriza portarilor, atât Vasiliu, cât şi Grigoraş închizându-şi în multe momente foarte bine porţile.
La reluare, vasluienii s-au dovedit mult mai curajoşi în faza de atac şi după numai cinci minute de joc au revenit pe tabelă la 18-16. Diferenţa de două goluri s-a menţinut până în minutul 49 (24-22), când formaţia gazdă a avut parte de şase minute excelente, reuşind să înscrie trei goluri consecutive, fără să primească vreunul.
Pe final, vasluienii s-au relaxat, prilej pentru băcăuani să se apropie la două goluri (27-25), însă nu au mai avut forţa de a egala, HC Vaslui revanşându-se pentru înfrângerea categorică suferită în septembrie la Bacău.
Marcatori
HC Vaslui: Tucaliuc (8), Moldovanu (6), Sava (4), Secară (3), Anton (3), Barac (2), Băhnăreanu (1).
Ştiinţa II: Tărâţă (12), M.Bujor (6), Bulov (3), Şipulin (3), Cadar (1).
Etapa viitoare programează sâmbăta viitoare la Bacău o nouă rundă a disputei handbalistice băcăuano-sucevene, de data aceasta între „sateliţii” echipelor din Liga Naţională.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.