Fotbal, Liga a III-a: Avancronica etapei a XII-a


Lidera seriei I efectuează ultima deplasare a turului, la Piatra Neamţ, unde va evolua din nou pe o suprafaţă care nu-i convine, partida cu Ceahlăul II urmând să se dispute pe teren sintetic. FCM Bacău are nevoie de victorie pentru a-şi consolida poziţia de lideră, formaţia pregătită de Gheorghe Poenaru mai având un singur meci de disputat în tur, cel de acasă, cu Cetatea Târgu Neamţ, după care va aştepta rezultatele contracandidatelor Sport Club Bacău şi Petrotub Roman. Partida Ceahlăul II Piatra Neamţ – FCM Bacău va fi arbitrată la centru de bârlădeanul Iulian Andronache, care va fi ajutat de asistenţii Ştefan Tudorache (Iaşi) şi Zoltan Simo (Cristuru Secuiesc).
Vicelidera Sport Club Bacău se deplasează la Panciu pentru a da piept cu vice-lanterna seriei, formaţia vrânceană fiind surpriza neplăcută a acestui tur de campionat, ocupând penultima poziţie a clasamentului după 11 etape. Pentru echipa lui Ciprian Panait victoria este obligatorie dacă doreşte să rămână în plasa liderului, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru gazde, aflate într-o situaţie disperată. Meciul de la Panciu va fi arbitrat de o brigadă din Târgovişte, avându-l la centru pe Liviu Gligoraş, iar la linii pe Răzvan Dobre şi Ionuţ Duţu.
Aerostar Bacău va evolua pe teren propriu în căutarea unui succes pe care nu l-a mai obţinut de 4 săptămâni. Misiunea „aviatorilor” nu va fi deloc una uşoară, ei urmând să întâlnească „satelitul” liderei Ligii I la fotbal, Oţelul II Galaţi. Partida de pe terenul „Aerostar” va fi arbitrată la centru de suceveanul Marius Suhan, care va fi ajutat de asistenţii ieşeni Daniel Ştefănescu şi Petronela Aniţoaei.
Cea mai facilă misiune dintre echipele băcăuane pare să o aibă FCM Oneşti, care va evolua pe teren propriu în compania ultimei clasate, Luceafărul Mihai Eminescu, oneştenii având ocazia de a-şi trece cont a patra victorie a sezonului. Meciul de la Oneşti va fi arbitrat de o brigadă din Târgu Mureş, avându-l la centru pe Ovidiu Curta, alături de asistenţii Miklos Mozes şi Aurel Moldovan.
Celelalte jocuri ale etapei sunt Cetatea Tg. Neamţ – CSM Focşani şi Politehnica Galaţi – Petrotub Roman. Rapid CFR Suceava şi CSM Paşcani stau. Toate meciurile etapei se vor desfăşura vineri, începând cu ora 14.00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.