Victorie chinuită: Ştiinţa Bacău – Activ Ploieşti 28-27 (14-12)


Etapa a VII-a a seriei A din Divizia A la handbal feminin a adus la Bacău a doua echipă a Ploieştiului, aparent victimă sigură în faţa Ştiinţei. Doar aparent, fiindcă tânăra şi arţăgoasa echipă prahoveană, pregătită de un foarte tânăr tehnician, Florin Ciupitu (23 de ani !), a fost la un pas să producă o mare surpriză.
Lipsită de aportul a două jucătoare de bază, Laura Chiper şi Ioana Matei, ambele accidentate, echipa băcăuană şi-a luat adversara la preţ de matineu, cu toate că meciul s-a jucat la ora prânzului şi, chiar dacă a condus de la un capăt la altul, nu s-a desprins niciodată decisiv pe tabela de marcaj. Mai mult, cu 20 de secunde înainte de final, Amoagdei a ratat o aruncare de la 7 metri şi numai lipsa de experienţă a ploieştencelor le-a făcut pe acestea să nu fructifice ultimul atac.
Etapa viitoare le va aduce băcăuancelor un adversar de un alt calibru, CSM Slobozia, echipă cu pretenţii de promovare.
ŞTIINŢA BACĂU: Angheluţă, Bogdan – Burghel (10), Vântu (4), Vâlcu (4), Amoagdei (3), Chelaru (3), Câlici (2), Ţocu (2), Niga, Ilişescu. Antrenor: Ion Arsene.
ACTIV PLOIEŞTI: Bădicioiu, Socoleanu – Ciuplea (9), Puiu (6), Costache (5), Veşcă (4), Preda (2), Chiru (1), Mazilu, Licu, Ion. Antrenor: Florin Ciupitu.
Celelalte rezultate ale etapei: HCF Piatra Neamţ – CSM Slobozia 30-22 (15-10), CSM Ploieşti – Rapid CFR Bucureşti 38-29 (18-12) şi Univ. Valahia Târgovişte – Spartac Bucureşti 23-25 (12-13).
În clasament conduce CSM Ploieşti, cu 12 puncte, urmată de Ştiinţa Bacău, 11 puncte, CSM Slobozia şi HCF Piatra Neamţ, cu câte 10 puncte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.