Florin Grapă: „Mi-aş mai dori o calificare în Final Four al Challenge Cup”


Încheiem seria interviurilor cu preşedintele C.S. Ştiinţa Bacău, cu dialogul referitor la secţia care e cel mai aproape de sufletul lui Florin Grapă, voleiul feminin.
Rep.: Sunteţi mulţumit de prestaţia echipei în sezonul trecut?
Florin Grapă: Sincer, mi-am dorit mai mult decât locul 4, fiindcă obiectivul nostru a fost clasarea pe podium. Trebuie, însă, să fim realişti şi să recunoaştem cu regret că primele trei clasate au avut echipe mai bune ca noi. Dar, pe de altă parte, este bine că ne-am menţinut pe un loc de cupe europene.
Rep.: Aveţi vreun regret vizavi de eliminarea timpurie din Challenge Cup?
F.G.: Da, categoric da. Nu că aş căuta scuze, dar să nu uităm că noi am jucat practic ambele partide în deplasare, meciul din România disputându-se la Buzău, şi asta a contat foarte mult. Eu sunt convins că, dacă am fi jucat la Bacău, ne-am fi calificat. În plus, formaţia de bază s-a cristalizat destul de târziu după începerea sezonului şi asta a afectat relaţiile de joc.
Rep.: Ce va urma în sezonul care va debuta în toamnă?
F.G.: Sincer, nu ştiu la ora asta, să vedem ce vremuri ne aşteaptă şi ce buget vom avea la dispoziţie. Deocamdată, e sigur că Valentina Rusu va pleca, iar alte patru jucătoare sunt la final de contract – Herlea, Manu, Chivorchian şi Polishchuk. O parte din ele îşi doresc să continue la Bacău, dar încă nu s-a decis nimic. Vom avea o discuţie şi cu sponsorii noştri pentru a vedea ce buget vom putea construi în sezonul viitor. În perioada asta, am avut şi opt jucătoare străine în probe, aş opri vreo două dintre ele, dar până nu ştiu pe ce bani mă bazez nu pot face nimic. Cât priveşte obiectivul pentru sezonul 2010-2011, acesta va rămâne clasarea pe unul din primele trei locuri iar în Challenge Cup aş mai vrea să particip o dată la un „Final Four”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.