Un nou titlu pentru Lavinia Scurtu


La sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti, au avut loc finalele Campionatelor Naţionale Şcolare de Atletism, atleţii băcăuani izbutind să cucerească un număr de 4 medalii.
Lavinia Scurtu (LPS Bacău-SCM Bacău, antr. Carmina Gorgan) s-a impus, conform aşteptărilor, în proba de prăjină, cu o performanţă de 3,50 m, cu 50 de centimetri mai mult decât ocupanta locului secund. Concursul a reprezentat criteriu de selecţie pentru Balcaniada de juniori I, Cupa Europei şi Balcaniada de seniori, atleta băcăuană calificându-se la toate cele 3 competiţii.
În proba feminină de 1500 m, Petronela Simiuc (Colegiul „Mihai Eminescu” – SCM Bacău, antr. Carmina Gorgan) s-a clasat a treia, cu timpul de 4:39.17, pe treapta a treia a podiumului clasându-se şi Adrian Mutu (LPS Bacău – SCM Bacău, antr. Carmina Gorgan), cu un nou record personal, de 1.56.12.
De asemenea, în proba de 10 km. marş, Alexandra Aichimoaiei (LPS Oneşti, antr. George Ardeleanu) a sosit a treia, cu timpul de 55:59.27.
„Având în vedere faptul că a fost primul concurs în aer liber, apreciez comportarea elevilor mei ca fiind destul de bună şi sper în îmbunătăţirea performanţelor până la finalul sezonului”, a declarat antrenoarea Carmina Gorgan pentru bacaulsportiv.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.