Handbal feminin/Părăsim onorabil prima ligă: ŞTIINŢA BACĂU – UNIVERSITATEA REŞIŢA 28-25 (16-12)


Cele două echipe, care au promovat anul trecut în Liga Naţională, au abordat meciul cu gândul victoriei, dar din perspective diferite.
Astfel, studentele din Bacău au retrogradat demult, încă de la înfrângerea suferită pe terenul Rulmentului Braşov, când mai spera la recuperarea terenul pierdut faţă de formaţiile din faţa sa. De-atunci, elevele lui Ion Arsene au mai câştigat entuziasmant meciul cu Rapid, fapt dătător de speranţe şi o dovadă în plus că sunt capabile de şi mai mult.
De cealaltă parte, Universitatea Reşiţa, pregătită de profesorul Florentin Pera, este o formaţie de valoare medie, însă conştientă că o victorie la Bacău, ar fi îndepărtat-o de ,,aranjamentele’’ ultimelor etape privind echipa ce o va însoţi pe Ştiinţa în eşalonul secund.
Prima repriză a avut un început echilibrat: 2-2 (min.7), 5-5 (min. 11), după care a urmat o serie de cinci goluri consecutive ale gazdelor: 12-6 (min.19). Reşiţa a înscris de trei ori, 12-9 (min.24), însă gazdele au terminat în avantaj repriza cu 16-12.
În partea a doua a meciului, am văzut parcă o altă echipă reşiţeană şi astfel s-a ajuns la 19-19 în min.44. În poarta băcăuană, Ramona Angheluţă a făcut minuni, primid doar un gol, iar în atac gazdele au punctat de opt ori,şi în min.54, scorul era 27-20. Ultimele cinci minute au fost electrizante, Bacăul a înscris o singură dată, iar oaspetele de cinci ori. Minutul 60 a venit ca o izbăvire, scorul final înregistrat fiind Ştiinţa Bacău – Universitatea Reşiţa 28-25 (16-12).
Înainte de a-şi încheia aventura în Liga Naţională, pe 12 mai, în faţa propriilor suporteri – o dată cu meciul împotriva echipei Tomis Constanţa, jucătoarele din Bacău au depus o garanţie pentru viitor, demonstrând că merită susţinere pentru campionatul următor.
ŞTIINŢA: Gârţu, Angheluţă – Amoagdei (3), Chiper (7), Blejuşcă (1), Matei (5), Niga, Câlici, Burghel (6), Agrigoroaie (2), Marin (4). Antrenor: Ion Arsene.
UNIVERSITATEA REŞIŢA – Anghelescu, Teodorescu, Bobeică – Duţă (1), Iancu (1), Neag, Roiban (1), Bârz (1), Lazăr, Haşegan (3), Turnea (2), Cricleviţ (7), Toma (9). Antrenor: Florentin Pera.
Arbitri: Ionuţ Marta şi Ştefan Hendrea (ambii din Baia Mare).

Un comentariu la „Handbal feminin/Părăsim onorabil prima ligă: ŞTIINŢA BACĂU – UNIVERSITATEA REŞIŢA 28-25 (16-12)”

  1. S-ar putea sa nu o parasim cu putin noroc! Cica, e posibil, ca din sezonul viitor sa nu se inscrie in campionat anumite echipe, drept pentru care Stiimta va evolua tot in Liga NaTionala! Daca va fi asa, se va investi si la handbal feminin!(zvon)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.