Gabriel Armanu: „Nu cred că e bine să schimbăm ceea ce s-a lucrat un an de zile”


De-abia întors de la naţionala de tineret, cu care a izbutit calificarea la Campionatul European, Gabriel Armanu n-are timp de răgaz, dat fiind faptul că Ştiinţa are miercuri un meci dificil în deplasare, la Universitatea Cluj. Cu o zi înainte de plecarea spre Dealul Feleacului, antrenorul principal al formaţiei băcăuane ne-a acordat un interviu.
Bacăul Sportiv: Cu ce gânduri mergeţi la Cluj ?
Gabriel Armanu: În primul rând, ne dorim victoria, avem nevoie de un succes pentru moral, pentru clasament, pentru suporteri, pentru toată lumea. Chiar am văzut că există suporteri care doresc să vină să ne susţină, ar fi extraordinar şi ar fi frumos să plece bucuroşi de la meci. Nu va fi un meci uşor, având în vedere schimbările care s-au petrecut, dar eu sper să reîncep cu dreptul. De asemenea, sper ca jucătorii care au revenit de la naţionala de tineret să se reintegreze rapid în formulele de joc de la echipa de club.
B.S.: Ce fel de efecte a avut asupra echipei demiterea lui Otto Heel ?
G.A.: În primul rând, vreau să menţionez că eu am avut şi am în continuare o relaţie foarte bună cu profesorul Heel. Cât despre băieţi, ei sunt motivaţi, dar foarte multe nici nu pot să vă spun fiindcă de-abia azi (luni- n.n.) am făcut primul antrenament. Teoretic nu se poate schimba mare lucru decât pe plan mental. Nu avem nici timp şi nici nu cred că e bine să schimbăm ceea ce s-a lucrat un an de zile, nici tactic, nici ca relaţii de joc sau formulă de start. Acuma, vă daţi seama, eu am fost plecat două săptămâni iar postul de antrenor principal l-am acceptat ca pe o provocare, aceea de a prelua echipa pentru ultimele patru etape, după ce un an de zile aceasta a fost condusă de domnul Heel. Eu sper să facem faţă, depinde numai de jucători.
B.S.: În tur, la Roman, a fost un meci foarte greu. Între timp, ei şi-au adus un antrenor cu nume, pe Constantin Ştefan…
G.A.: E-adevărat, dar rezultatul va depinde şi de forma jucătorilor, de modul în care se vor implica încă de la începutul partidei. Oricum, noi suntem avizaţi de faptul că echipa din Cluj joacă foarte bine acasă, iar în sezonul trecut ne-au învins de două ori. Tocmai de aceea cred că jucătorii noştri vor fi foarte motivaţi. Ei ştiu foarte bine ce au de făcut, am repetat şi astăzi tot ce înseamnă combinaţii, sper doar ca indicaţiile băncii tehnice să fie puse în practică iar la final să ne bucurăm de o victorie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.