Presa portugheză despre SPORTING – ŞTIINŢA


Prestigiosul cotidian sportiv portughez „O JOGO” a publicat un articol dedicat manşei tur a sferturilor de finală din Challenge Cup, dintre Sporting Lisabona şi Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău.
Astfel, O JOGO menţionează că, după o primă repriză neinspirată, „Leii” (aşa sunt „alintaţi” jucătorii lui Sporting) au avut 9 minute şi jumătate în repriza secundă în care nu au primit gol, ajungând chiar la 9 goluri avantaj. Reporterul l-a nominalizat pe Pedro Solha (autor a 12 goluri) drept jucătorul meciului, comiţând şi o mică eroare, scriind că Sporting a întâlnit a doua clasată din campionatul României.
Antrenorul portughezilor, Paulo Faria, a declarat: „Echipei mele îi lipseşte experienţa internaţională, dar consider că avem valoare să învingem şi în România.”
Totodată, cotidianul portughez îl menţionează ca antrenor al Ştiinţei pe Gabriel Armanu.
Celălalt mare cotidian sportiv portughez, A BOLA, alocă un spaţiu mic partidei din Challenge Cup, menţionând că Sporting şi-a asigurat un avantaj important în vederea returului din România.
Site-ul oficial al formaţiei din Lisabona scrie că Sporting a avut probleme în prima repriză cu apărarea echipei băcăuane, despre care afirmă că e una din favoritele la câştigarea trofeului, mai ales în partea centrală, cu masivul Prachar.
În cea de-a doua repriză, menţionează site-ul portughez, „alb-verzii” s-au apărat foarte bine, contraatacul a funcţionat excelent, s-a ajuns la o diferenţă de nouă goluri, dar românii au revenit prin patru goluri consecutive ale veteranului Sandu Iacob.
Articolul de pe site-ul lui Sporting concluzionează: „Partida s-a încheiat cu un avantaj de şase goluri în favoarea lui Sporting, o diferenţă importantă dar care, dată fiind calitatea echipei române, nu le garantează leilor calificarea.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.