Volei feminin, Divizia A1: Au topit Metalul ! (ŞTIINŢA BACĂU – CSU METAL GALAŢI 3:1)

Voleibalistele de la Ştiinţa Bacău au început cu dreptul primul turneu al play-off-ului Diviziei A1, izbutind să învingă echipa campioană, CSU Metal Galaţi, la capătul unui meci foarte spectaculos. Conform anticipărilor lui Florin Grapă, gruparea de pe malul Dunării a făcut astăzi deplasarea la Bacău cu toate vedetele din lot.
Băcăuancele au început în forţă primul set, conducând cu 5-1 şi 11-6, dar gălăţencele au revenit pe serviciul Mirei Golubovici şi au condus 14-12 şi 16-13. Antrenorul băcăuan a schimbat ridicătoarea, mutarea s-a dovedit inspirată, Ştiinţa a preluat conducerea cu 17-16 şi nu a mai cedat-o până la finalul setului, pe care l-au câştigat cu 25-19.
Cel de-al doilea set a fost şi cel mai frumos al meciului, cu mingi lungi, blocaje spectaculoase şi atacuri devastatoare. Ştiinţa s-a aflat în permanenţă la conducere: 5-1, 8-5, 15-14, gălăţencele au egalat la 15, după care gazdele au punctat de cinci ori consecutiv. La 20-17 am asistat şi la cea mai lungă şi mai spectaculoasă minge a meciului, finalizată cu punct pentru Ştiinţa, în urma unui atac necruţător al Mihaelei Herlea. Campioanele au revenit din nou, până la 21-22, dar blocajul senzaţional izbutit de Purice şi Anghel a trecut şi cel de-al doilea set în contul Bacăului, cu 25-22.
Setul al treilea a început sub semnul echilibrului, însă după 6-4 pentru Ştiinţa, Galaţiul a punctat de 4 ori pe serviciul Jelenei Alajbeg, gazdele au mai egalat o dată la 8, după care elevele lui Terzic s-au desprins încet-încet şi au câştigat cu 25-19.
Cel de-al patrulea set a avut o palpitantă evoluţie a scorului. Gazdele au început puternic, au condus cu 4-1 şi 10-6, datorită blocajelor eficiente însă, pe fondul unor intervenţii de excepţie ale liberoului Cebic, campioanele au izbutit să preia conducerea, intrând în avantaj cu 3 puncte la cel de-al doilea time-out tehnic. Cu toate acestea, Ştiinţa a egalat la 17, după care acelaşi blocaj imbatabil le-a adus o victorie frumoasă şi meritată.
Rezultat final, ŞTIINŢA BACĂU – CSU METAL GALAŢI 3:1 (19, 22, -19, 21).
ŞTIINŢA BACĂU: Chivorchian, Herlea, Purice (Kovacic), Iosef (Truţă), Polishchuk (Niţulescu), Anghel. Libero – Manu. Antrenori: Florin Grapă şi Melu Manta.
CSU METAL GALAŢI: Onyejekwe, Alajbeg (Trică), Tocko, Golubovici, Miclea, Mureşan. Libero – Cebic. Antrenor:Zoran Terzic.
În cel de-al doilea meci al zilei, Dinamo Bucureşti – Tomis Constanţa 3:0 (26, 19, 20).
Sâmbătă, de la ora 14.00, Ştiinţa Bacău va evolua împotriva formaţiei Tomis Constanţa, iar de la 16.30 este programat meciul CSU Metal Galaţi – Dinamo Bucureşti.

2 comentarii la „Volei feminin, Divizia A1: Au topit Metalul ! (ŞTIINŢA BACĂU – CSU METAL GALAŢI 3:1)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.