INTERVIU/ Gabriel Armanu: „Zoran Kurtes ştie că avem un public extraordinar, care ne ajută să câştigăm”

Bacăul Sportiv: Ce aşteptări are banca tehnică a Ştiinţei de la meciul de miercuri ?
Gabriel Armanu: În primul rând, ca jucătorii să fie foarte, foarte motivaţi, lucru care se întâmplă la meciurile de acest gen. Apoi, să respecte ceea ce le cere banca tehnică şi ceea ce am lucrat la antrenamente, iar la final să obţinem un rezultat bun. O victorie ar fi un rezultat fantastic, un rezultat de egalitate ar fi un rezultat bun, iar o înfrângere ar fi, până la urmă, un eşec în faţa campioanei României şi a reprezentantei ţării noastre în Champions League, unde a ajuns în primele 16. Trebuie să recunoaştem că HCM Constanţa a devenit o forţă în handbalul european, iar noi trebuie să căutăm să facem o partidă cât mai bună şi să continuăm tradiţia meciurilor de la Bacău, în care nu am fost învinşi de constănţeni.

B.S.: Poate oferi palmaresul partidelor de la Bacău dintre cele două formaţii un ascendent moral jucătorilor Ştiinţei ?
G.A. : Da, normal, asta ne arată că se poate. I-am bătut şi anul trecut, când aveau la fel o echipă foarte bună, în timp ce noi suntem o echipă în creştere şi sper într-un an-doi să ajungem la nivelul celor de la HCM.
B.S.: O întrebare-şablon acum, unde credeţi că se va face diferenţa, având în vedere că echipele se cunosc foarte bine?
G.A.: Răspunsul la această întrebare este că aceia care vor greşi mai puţin vor avea câştig de cauză. Noi vom avea în plus şi publicul de partea noastră, antrenorul lor, Zoran Kurtes, chiar a remarcat anul trecut că avem un public extraordinar în spate, care ne ajută să câştigăm meciuri şi puncte. Sper că publicul nostru o va face şi mâine, pentru că avem nevoie unii de alţii.
B.S.: Ei se bazează pe experienţa acumulată în Champions League.
G.A.: E clar, ei au disputat meciuri puternice şi au experienţa jocurilor cu miză. Sper, însă, ca aşa cum e tradiţia la jucătorii români, o parte dintre ei să vină relaxaţi sau cu nasul pe sus. Cum Ştiinţa Bacău nu este o echipă oarecare, eu cred totuşi că vor trata meciul foarte atent.
B.S.: Va avea vreo influenţă faptul că ambele echipe au duminică jocuri importante în cupele europene?
G.A.: Aici vreau să spun că ei au avantajul că au putut pregăti aceste partide nejucând în week-endul precedent. În schimb, noi am avut un drum lung, la Timişoara, chiar dacă am mers acolo cu avionul, la întoarcere am călătorit cu autocarul şi nu am avut la fel de mult timp pentru a pregăti această partidă. Rămâne ca, la ora meciului, să fim foarte motivaţi, să avem sprijinul publicului şi un arbitraj corect, cum avut şi până acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.