Ali Nurhan:”Sper ca experienţa acumulată de noi în Champions League să fie decisivă”

Cu mai puţin de 48 de ore înainte de derby-ul etapei a XXII-a a Ligii Naţionale la handbal masculin, dintre Ştiinţa MD Bacău şi HCM Constanţa, preşedintele campioanei, Ali Nurhan, a acordat un interviu site-ului nostru.
Bacăul Sportiv: Cu ce gânduri vine echipa campioană la Bacău ?
Ali Nurhan: Echipa campioană nu poate să vină decât cu gândul de a câştiga la Bacău, chiar dacă precedentele deplasări acolo nu au fost prea fructuoase. De data asta, datorită poziţiei noastre în clasament şi a obiectivului stabilit de consiliul de administraţie, suntem obligaţi să venim la victorie la Bacău, chiar dacă ştim că Ştiinţa e o echipă destul de bună pe teren propriu şi e capabilă să facă un meci bun.
B.S.: Faptul că la numai patru zile după aceea aveţi un meci foarte important în Champions League ar putea să-i deconcentreze pe jucătorii dumneavoastră ?
A.N.: Nu, ăsta nu poate fi un motiv, să nu uităm că la Reşiţa am jucat la 3 zile după ce evoluasem la Valladolid şi asta nici nu i-a deconcentrat şi nici n-au acuzat vreo oboseală. Patru zile sunt suficiente pentru refacerea unui sportiv de performanţă.
B.S.: HCM Constanţa revine practic după două luni la Bacău, în ianuarie susţinând cele două amicale cu Ştiinţa. Atunci, fostul selecţioner Aihan Omer a spus că nu i se pare normal ca echipa campioană să se deplaseze aici pentru jocuri amicale. Cum comentaţi ?
A.N.: Ar trebui întrebat dacă el, în pauza competiţională, nu se antrenează cu echipe româneşti. Corect ar fi ca fiecare să-şi vadă de treaba lui şi de echipa lui. Faptul că HCM Constanţa are o relaţie de prietenie cu Bacăul se datorează şi relaţiei foarte bune dintre mine şi Dorel Sanie, cu care am avut o colaborare foarte frumoasă.
B.S.: În condiţiile în care cele două echipe se cunosc foarte bine, unde credeţi că se va face diferenţa ?
A.N.: Diferenţa se va face la mobilizare şi la pregătirea tehnico-tactică pe care antrenorii o vor aplica în ziua meciului. Eu sper că plusul de experienţă pe care HCM Constanţa l-a acumulat în confruntările din Champions League va fi hotărâtor în obţinerea acestei victorii care nouă chiar ne trebuie.
B.S.: Aş zice că Ştiinţei îi trebuie mai mult pentru a-şi atinge obiectivul, în timp ce dumneavoastră vi l-aţi cam rezolvat…
A.N.: Eu am spus încă după meciul de la Reşiţa că obiectivul nostru nu este încă îndeplinit. E-adevărat că avem două victorii în faţa contracandidatei noastre, dar mai sunt meciuri de disputat şi nu e bine să spui hop până n-ai sărit pârleazul.
B.S.: Vă mulţumim şi multă baftă în Champions League !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.