Judo: Argint pentru băcăuanul Marian Moroşanu

În zilele de 26-28.02.2010, a avut loc în Sala Sporturilor din municipiul Baia Mare finala Campionatului Naţional de judo pentru U-17 (m+f). Competiţia s-a desfăşurat pe patru spaţii de luptă, după noul regulament, care prevede ca  sportivii să nu execute diferite tehnici cu ajutorul mâinilor sub centură.
Totul a decurs APROAPE corect. Poate aşa trebuie să fie până când şi arbitrii adulţi să-şi intre în MÂNĂ, PENTRU UN ARBITRAJ IMPARŢIAL, faţă de aceşti copii. Spun acest lucru deoarece sportivul nostru de la Palatul Copiilor Bacău, Marian Moroşanu a fost „AJUTAT” în ultimele 10 secunde ale finalei la categoria 55 kg, să se claseze pe locul 2, pierzând în felul acesta posibilitatea de a fi selecţionat la lotul naţional de cadeţi, pentru participarea la turneele europene.
Marian Moroşanu este elev în clasa a VIII-a D la Şcoala „Nicolae Iorga” din Bacău şi practică judo la Palatul Copiilor din clasa a II-a, luna septembrie 2003, obţinând un număr mare de medalii, cele mai importante fiind cele de la finalele Campionatelor Naţionale din:
2007 – medalie de aur, U-13, 42 kg;
2008 – medalie de aur, U-15, 46 kg  + Aur la Turneul International Yalta –Ucraina;
2009 – medalie de bronz, U-15, 50 kg;
2010 – medalie de argint, U-17, 55 kg.
Marian este în evidenţa centrului olimpic de cadeţi, dar rămâne de văzut în ce măsură convocarea la lot se va face şi pentru el. El este şi un elev foarte bun la învăţătură, talentat la judo şi cu mari posibilităţi de a face ÎNALTĂ PERFORMANŢĂ. Mult SUCCES şi mult NOROC în toate. Este pregatit cu pasiune şi responsabilitate de profesorul Aurel Chelariu, la Palatul Copiilor Bacău.

Un comentariu la „Judo: Argint pentru băcăuanul Marian Moroşanu”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.