Săritorul în înălţime Mihai Anastasiu a făcut spectacol la Cupa Bistriţei

Spectatorii celei de-a doua zile a întrecerilor atletice din cadrul Cupei Bistriţei au avut parte de un concurs palpitant în proba masculină de săritură în înălţime. Rămas singur în competiţie de la 2,05 metri, tânărul atlet stelist Mihai Anastasiu (născut la 11 martie 1993) a trecut, pe rând, în ovaţiile publicului din Sala de Atletism din Bacău, peste ştacheta înălţată la 2.08, 2.10 şi 2.13 metri. Remarcabil e faptul că Mihai Anastasiu şi-a îmbunătăţit cea mai bună performanţă personală cu nu mai puţin de 7 centimetri !

Săritorul, legitimat la CSA Steaua Bucureşti, este antrenat de fosta medaliată cu bronz la Olimpiada de la Sidney (2000), Oana Pantelimon. Anastasiu a avut trei tentative eşuate la 2,15 metri, dar, după maniera în care a sărit, va depăşi cât de curând şi această înălţime. Pe următoarele locuri la înălţime băieţi s-au clasat Emil Niţă (LPS Buzău) şi Tudor Petrariu (C.A. Roman).

Proba similară feminină a fost câştigată tot de o elevă a Oanei Pantelimon, este vorba de Georgiana Zarcan, cu o săritură de 1,80 metri, urmată de stelista Alina Rotaru (1,75 m) şi de băcăuanca Andra Cojocaru (1,50 m), aflată în primul ei an de juniorat.

Vom reveni cu alte rezultate şi imagini de la Cupa Bistriţei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.