Handbal feminin, "Cupa de Iarnă": Înfrângere la scor cu Zalăul


După două jocuri bune, cu HCM Roman şi Oţelul Galaţi, elevele Gabrielei Manea au avut o evoluţie neconvingătoare în cea de-a treia etapă a „Cupei de Iarnă” de la Roman, pierzând categoric partida cu HC Zalău, scor 20-32 (9-17). A fost un meci în care băcăuancele au făcut toate greşelile posibile (în repriza a doua au marcat doar două goluri în 15 minute !!!), poarta n-a mers deloc 45 de minute (până când a intrat Stoleru) şi, colac peste pupăză,am mai avut parte şi de un arbitraj ostil, influenţat de istericalele lui Tadici, sosit la Roman direct de la Adunarea Generală a FRH. Apropo de managerul Zalăului, acesta şi-a dat ca de obicei în stambă, având comportamentul unui bolnav psihic. Jos pălăria pentru că e tobă de handbal, dar comportamentul său nu e compatibil cu arenele sportive, ci mai degrabă cu spitalele de specialitate.
Revenind la Ştiinţa, n-am prea priceput de ce Gabriela Manea a folosit-o atât de puţin pe Georgiana Stoleru, fiind evident plusul de valoare al acesteia faţă de celelalte două portăriţe. În orice caz, formaţia băcăuană joacă altceva faţă de debutul campionatului, echipa arată schimbată în bine, ceea ce ne dă speranţe pentru salvarea de la retrogradare. Sigur că, aşa cum bine spunea un oficial al gazdelor, n-ajunge să ai echipă, mai trebuie şi bani şi conducători care să apese butoanele adecvate. Cum la Bacău există aşa ceva, nu rămâne decât ca omul cu pricina să dea o mână de ajutor şi fetelor de la Ştiinţa.
Evoluţia scorului în partida Ştiinţa Bacău – HC Zalău: 1-2 (min. 5), 2-5 (min. 10), 3-7 (min. 14), 6-9 (min. 20), 7-13 (min. 25), 9-17 (min. 30), 10-22 (min. 38), 11-25 (min. 44), 17-28 (min. 50), 19-30 (min. 55), 20-32 (final).
Iată şi lotul folosit de Gabriela Manea în turneul de la Roman, între paranteze fiind numărul total de goluri marcate în cele trei meciuri: Elena Bogdan, Ramona Angheluţă, Georgiana Stoleru – Luciana Marin (23), Marilena Burghel (16), Laura Chiper (13), Mihaela Niga (7), Ioana Matei (6), Georgiana Vântu (4), Raluca Ivan (2), Diana Şurubaru (1), Monica Amoagdei, Lăcrămioara Cîlici şi Ioana Ilişescu.
„Cupa de Iarnă” a fost câştigată de echipa gazdă, HCM Roman, care a câştigat şi cel de-al treilea meci, 32-21 cu Oţelul Galaţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.