Am pierdut o calificare, am câştigat respectul unui public senzaţional


O sală a sporturilor imensă, un public numeros – circa 2.000 de spectatori, o atmosferă ca de mare spectacol, un interes major din partea tuturor celor ce au fost gazdele echipei studenţeşti din Bacău, aşa era ,,scena” finlandeză pentru desfăşurarea meciului retur dintre LP Viesti Salo şi Ştiinţa Bacău.
Dar trebuie să recunosc un lucru, constatat şi în sala sporturilor după plecarea spectatorilor: civilizaţia este la ea acasă. Capitala Finlandei este printre cele mai curate oraşe din lume, dar şi printre cele mai civilizate şi mai bogate. În Helsinki, practic, sărăcia nu există! Aşa se face că şi preţurile pentru serviciile de orice fel sunt mai mari decât în alte oraşe europene, implicit şi preţurile pentru serviciile turistice, chiar şi la sala sporturilor.
Meciul a fost frumos, aspru pe alocuri, cu două echipe care au ţinut aproape, cu ambiţiile studentelor de a demonstra că la Buzău a fost un accident. Din păcate, cu victime. Primul act, prelungit aproape o jumătate de oră, spune destul de mult ca dispută pentru fiecare punct: gazdele câştigă, nu fără emoţii, cu 25-21. În seturile următoare reapar speranţele româncelor, după 18-25, chiar dacă în al treilea act gazdele se impun la limită, 25-23, setul putea reveni cu ceva mai multă atenţie elevelor lui Grapă (cel deloc zburătorul) şi Manta. Apoi, 14-25 şi 12-15 în 37 de minute, victorie cu 3-2 pentru studente, care îşi iau o revanşă doar de palmares. Organizatorii au desemnat-o ca jucătoare a meciului pe băcăuanca Georgiana Anghel, aplaudată la scenă deschisă de cei aproape 2.000 de finlandezi, generoşi cu susţineri şi pe timpul partidei pentru reuşitele echipei studenţeşti.
Echipa noastră va ajunge la Bucureşti Otopeni joi, la ora 12.30, iar studentele vor călători spre Bacău în autocarul clubului, condus de două decenii de acelaşi Cristi, omul părtaş la victorii şi înfrângeri alături de toate echipele clubului. Va urma o zi de relaxare şi apoi din nou Divizia A1 plus restanţa.
S-a pierdut prezenţa în primăvara europeană, dar fetele au demonstrat că au caracter. Merită preţuirea noastră pentru prestaţia din Finlanda. Şi ratarea unei calificări face parte din ecuaţia sportivă. Să ne amintim:,,Ai învins, continuă, ai pierdut, continuă!”.
Preţuirea noastră şi pentru freneticul şi veşnic tânărul FLORIN FILIOREANU – Radio România Actualităţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.