Ambiții mari pentru Aerostar: Promovarea în Liga 1 la finele acestui sezon

Unul dintre cele mai importante orașe ale Moldovei, Bacăul, poate găzdui meciuri din Liga I din sezonul următor, dacă Aerostar își va îndeplini obiectivul de a promova la finele acestui campionat din eșalonul secund.

Premisele nu sunt cele mai bune, băcăuanii având un start cu rezultate mai slabe, dar sezonul este lung și s-au mai văzut cazuri în care echipe care au pornit mai slab au ajuns să se lupte pentru locurile fruntașe până la final. Argumentele Aerostarului sunt mai multe. Principalul ar fi reprezentat de numele antrenorului: Cristian Popovici. Tehnicianul amintit a reușit aceeași performanță cu FC Botoșani, pentru prima oară în istoria clubului. Cu siguranță că agențiile de pariuri sportive online vor cuprinde în ofertă, la un moment dat, pariuri antepost cu promovatele din Liga 2.

Cum au ajuns în eșalonul secund

Dacă obiectivul ar fi bifat, am număra a doua promovare consecutivă a echipei din Bacău, care sezonul trecut a câștigat o serie de Liga a 3-a în care le-a avut ca principale contracandidate pe Oțelul Galați și pe Csikszeredei Miercurea-Ciuc. Punctele decisive au fost obținute chiar în derby-ul cu Oțelul.

„Așteptarea a luat sfârșit! Bacăul fotbalistic revine în Liga a II-a și a reușit-o la capătul unei victorii de mare luptă contra Oțelului Galați. O victorie cu 1-0, care le asigură, cu o etapă înainte de finalul campionatului, accederea în eșalonul superior. Meciul cu Oțelul a fost greu. Greu de tot. Gălățenii erau ca și scoși din lupta promovării, dar au jucat vineri de parcă ar fi fost…satelitul Csikszeredei Miercurea-Ciuc”, a scris presa locală.

Înaintea startului noului sezon, Cristi Popovici a anunțat că „principala mea dorinţă a fost să păstrez nucleul de bază cu care am reuşit promovarea şi să întăresc lotul cu opt jucători, şase dintre aceştia fiind Under 21. Avem un lot competitiv, suntem încrezători, chiar dacă suntem realişti că această ediţie de campionat de liga secundă este cea mai puternică din istorie”.

Cei mai importanți jucători

Un alt argument pentru un parcurs bun al Aerostarului în actualul campionat este un lot echilibrat, cu tineri entuziaști și jucători experimentați. Printre cei mai importanți fotbaliști se numără:

Dănuț Munteanu – mijlocaș defensiv, cotat la 175.000. Este cel mai scump jucător din lot

Alexandru Ichim – fundaș central, 100.000 de euro valoare de piață. Era cotat la 650.000 de euro în anul 2013. A mai evoluat pentru Ceahlăul, FC Botoșani și Petrolul

Adrian Hurdubei – mijlocaș central, care a jucat sezonul trecut în Liga I, pentru Juventus București. Era cotat la 250.000 de euro în 2015, când juca pentru CS Bacău. Hurdubei este printre cei mai buni la începutul de sezon, alături de Buhăcianu.

Cătălin Vraciu – atacant, a fost golgheterul echipei în Liga 3. Și-a trecut numele pe lista marcatorilor și în acest sezon.

Andrei Pavel – atacant, dorit și chiar achiziționat de Steaua în trecut, dar împrumutat imediat la CS Bacău.

Preşedintele lui Aerostar, Doru Damaschin, este mai calculat în ceea ce privește obiectivul de sezon, considerând că abia în iarnă s-ar putea propune atacarea promovării, dacă autorităţile vor anunţa intenţia de a dezvolta infrastructura sportivă.

Lotul pe care se bazează Cristi Popovici

Portari: Dan George Albescu, Florin Muntean, Alexandru Hărăguță, Octavian Potcoavă

Fundași: Bogdan Ardei, Vasile Chirilescu, Ionuț Anton Covăsnan, Alin Mugurel Florescu, Alexandru Ichim,  Sorin Cosmin Ichim, Vasilică Mihăeș, Ionuț Mihălăchioaie, Alin Mutu

Mijlocași: Răzvan Adăscăliței, Cornel Căinari, Ionuț Chirilă, Răducu Honea, Răzvan Istrate, Florin Istrate, Dănuț Munteanu, Alexandru Sahru

Atacanți: Valentin Buhăcianu, Adrian Hurdubei, Andrei Pavel, Tudor Tudorache, Cătălin Vraciu

În cea mai mare parte a carierei, Popovici a antrenat cluburi din regiunea Moldovei: Foresta Suceava, SC Bacău, FC Botoșani, FCM Bacău, Dinamo II, din nou SC Bacău, din nou FC Botoșani.

2 comentarii la „Ambiții mari pentru Aerostar: Promovarea în Liga 1 la finele acestui sezon”

  1. Banuiesc ca acest articol este un pamflet, nu? Cum sa forteze promovarea ? Sa speram ca se salveaza de la retrogradare :))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.