Cristian Popovici: ”Preocuparea noastră principală vizează următorul meci de campionat”

La finalul partidei de cupă cu Ceahlăul Piatra Neamț, am discutat cu antrenorul Cristian Popovici despre joc și despre evoluția echipei sale. 

Rep.: Așadar, o victorie a Aerostarului, despre care se poate spune că reflectă diferența dintre cele două echipe.

Cristian Popovici: Da, cu siguranță. Pentru noi a fost important acest meci, în primul rând pentru moral, însă ne-am și dorit să ne calificăm, deoarece și anul trecut am făcut o figură frumoasă, reușind să aducem pe Dinamo aici, la Piatra Neamț, nu în Bacău, din păcate și asta ne dorim și în acest an. Preocuparea noastră principală vizează următorul meci de campionat, cel de sâmbătă, cu ASU Politehnica Timișoara. Am început campionatul destul de ezitant, cu doar un punct acumulat după patru etape, iar meciul de sâmbătă este foarte important pentru noi.

Rep.: Se ratează încă foarte mult, am numărat cel puțin 5 ocazii mari în repriza a doua.

C.P.: Da, dar îmbucurător este faptul că ne creăm ocazii, în ultima etapă am marcat de trei ori la Energeticianul, o echipă care se bate la promovare, cu mulți jucători de Liga I. Pentru astăzi, nu cred că este atât de relevant. Anul trecut, cu echipele de Liga a III-a am marcat 3-4 goluri pe meci, iar acum, fără să deranjez pe nimeni, am întâlnit un adversar mai modest față de cei pe care-i avem în Liga a II-a și atunci e clar că valoarea anumitor jucători a ieșit în evidență. Într-adevăr, s-a ratat foarte mult, dar cred că a intervenit și o lejeritate, eu le spusesem la pauză să încerce să facă mai mult posesie, să evităm contactele directe, pentru a evita accidentările. În general, a fost OK, dar sigur că, atunci când ajung în fața porții, jucătorii își arată valoarea și personalitatea, dacă sunt singuri cu poarta goală, trebuie să înscrie.

Rep.: Te-a mulțumit evoluția jucătorilor pe care i-ai folosit pentru prima dată ?

C.P.: Da, eu am vrut să văd ce soluții mai sunt. De exemplu, mi-a plăcut cum a evoluat Muntean în poartă, e posibil chiar să încep cu el jocul de sâmbătă. Și Florescu, care mai jucase și cu Metaloglobus, a avut o evoluție mulțumitoare. Sunt jucători care ne dau variante, așa cum și pe Chirilă l-am folosit în spatele vârfurilor, ceea ce nu mai jucase de mult timp, am încercat să văd ce soluții ar fi în situația unor accidentări sau a formei mai slabe a unor jucători.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.