Fotbal, Liga a II-a / Aerostar Bacău – Chindia Târgoviște 0-2 (0-0)

Aerostar Bacău n-a reușit nici sâmbătă să găsească drumul spre victorie, dar nici spre gol în fața propriilor suporteri. Gruparea băcăuană a cedat în fața unei candidate la promovare, echipa pregătită de Cristi Popovici fiind depășită atât din cauza unei evoluții mult prea precaute în primele 60 de minute, cât și din pricina gafelor defensive.

Prima repriză a fost săracă în ocazii, cea mai mare fiind cea din minutul 5, când tânărul portar băcăuan Potcoavă a respins cu dificultate lovitura liberă executată de Neguț. Duelul Neguț – Potcoavă a continuat și după pauză, portarul Aerostarului (cel mai bun om al gazdelor) având din nou câteva intervenții providențiale în fața atacantului dâmbovițean. Din păcate, goalkeeperul gazdelor n-a mai avut ce face în minutul 58, când o gafă a lui Sorin Ichim l-a lăsat pe Cerchez singur cu portarul, iar căpitanul oaspeților nu a ratat din 8 metri. La 0-1, Cristi Popovici a riscat și i-a introdus în teren pe Buhăcianu și Pavel, iar fața jocului s-a schimbat. În minutul 69, Hurdubei a trimis puțin alături, după un splendid vole din întoarcere, de la 12 metri. În minutul 78, a fost rândul lui Vraciu să treacă pe lângă egalare, chiar în două rânduri: mai întâi, Aioani a respins de sub bară lovitura de cap a băcăuanului, pentru ca, la cornerul ce a urmat, atacantul gazdelor să fie blocat la 6 metri de un fundaș advers. Ocaziile băcăuane s-au răzbunat în ultimul minut al prelungirilor, când Florea a stabilit scorul final cu un șut splendid la colțul lung, cu ristul interior, de la 14 metri lateral stânga.

Aerostar: Potcoavă – Mihălăchioae, Mihăeș, Al. Ichim, Chirilescu – Roșca, S. Ichim (min. 60 Buhăcianu), Istrate (min. 67 Pavel), Chirilă, Hurdubei (min. 72 Căinari) – Vraciu. Antrenor: Cristian Popovici.

Chindia: Aioani – Martac, Gîsă, Vătavu, Dinu – Vasile (min. 46 Stoica), Mihai (82 Florea), Novac, Mihaiu – Cherchez (min. 75 Lungu), Neguț. Antrenor: Viorel Moldovan.

Alte rezultate ale etapei a III-a: CS Mioveni – CS Balotești 3-0, Petrolul Ploiești – Pandurii Tg. Jiu 2-1, Dacia Unirea Brăila – UTA Arad 0-0, Farul Constanța – Academica Clinceni 1-4, Daco-Getica București – Sportul Snagov 1-3, Ripensia Timișoara – ACS Poli Timișoara 2-3. Au mai rămas de jucat partidele FC Argeș – Metaloglobus București, ”U” Cluj – ACS Energeticianul și ASU Politehnica Timișoara – Luceafărul Oradea.

3 comentarii la „Fotbal, Liga a II-a / Aerostar Bacău – Chindia Târgoviște 0-2 (0-0)”

  1. In multe momente, Bacaul a mers bine, dar suntem in liga 2, iar Chindia a pierdut barajul de liga 1, la penalty-uri ! Sa mai vedem si cu echipe mai slabe, dar, daca ne amintim, cu ani in urma, Bacaul cu Popovici pierdea acasa mereu (pe Aerostar sau Letea) si castiga tot in deplasare. Mai sunt si echipe slabe cu care se pot recupera punctele pierdute. Dar parca prea usor au pierdut puncte in primele 2 jocuri. Daca nu se va misca nimic in continuare, mai incolo sau in iarna, pot aduce un fundas central profesionist, un mijlocas defensiv adevarat (cum era candva Adascalitei inainte de accidentare) si un mijlocas ofensiv sau atacant periculos si eficient, cu experienta in ligile 1,2. Si totusi parca s-a ratat prea mult. Candva Popovici crea o circulatie si mai rapida a mingii (din una sau doua atingeri), se destabiliza echipa adversa, nu aveau timp sa inchida intervalele si mingea parca intra mai mult in poarta. Plus fazele fixe, la care si acum Bacaul ar avea jucatori inalti. Sa fie caldura de vina ? Dar caldura au si adversarii. Sa mai vedem. Ceva, ceva se vede inca de acum, dar parca e ceva neterminat. Sper ca, pe viitor, in deplasare sa se recupereze ce se pierde acasa.
    PS: Se poate incerca cu un parasutist care aterizeaza in timpul meciului. Ar surprinde si arbitrul si echipa adversa, iar in acest fel poate se marcheaza. In regulament nu se prevede decat patrunderea terestra in teren.

  2. Sorin Ichim, fundasul stanga Chirilescu si Chirila au fost pamant azi, ca sa nu zic mai mult. Plus aceiasi problema pe care am tot pomenit-o, titularizarea lui Istrate in detrimentul lui Andrei Pavel. Mijlocasii defensivi ar trebui sa fie Adascalitei ( Cand va fi la 100% dupa accidentare) si baiatul lui Danut Munteanu, restul mai sus mentionati au ramas la nivelul de Liga a 3-a.
    Cristi Popovici a incercat sa se apere si sa joace la contra-atac, si tind sa cred ca putea sa ii iasa, daca nu lua gol dupa o gafa mare individuala.

  3. sa o lasam asa deacum, caa…la cate greseli personale si gafe impardomabile pentru acest nivel,scorul e chiar unul bland, portarul Aerostarului a mai scos 2-3 goluri ca si facute

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.