Fotbal, Liga a II-a / Aerostar Bacău – Pandurii Tg. Jiu 0-1 (0-0)

Aerostar a pășit cu stângul în noua ediție a Ligii a II-a, pierzând la limită, pe teren propriu, în fața celor de la Pandurii. Oltenii au venit la Bacău cu un lot de numai 15 jucători, cel mai în vârstă având 25 de ani, însă asta nu i-a împiedicat să plece acasă cu toate cele 3 puncte. ”Aviatorii” au plătit tribut impreciziei din fața porții adverse, dar și erorii imense a cuplului de fundași centrali, la golul marcat cu capul de cel mai scund jucător de pe teren.

În fața unui stadion aproape plin, gazdele au început avântat și, în chiar primul minut, Chirilă a centrat periculos de pe stânga, dar fundașii olteni au respins în corner. A urmat un sfert de oră dominat de oaspeți, însă băcăuanii au pus apoi stăpânire pe joc, creându-și mai multe ocazii, dar Căinari, Chirilescu și Chirilă au greșit de puțin ținta. Mitanul secund a început cu oltenii în ofensivă, iar Vraciu a blocat in extremis un șut din apropiere al lui Brînzan. ”Aviatorii” au trecut apoi din nou la cârma jocului, iar intrările lui Pavel și Hurdubei au dinamizat jocul gazdelor. Din păcate, Pavel n-a găsit drumul către gol în minutele 73 (lovitură de cap puțin alături) și 75 (vole respins de Cotolan). Ocaziile ratate de Aerostar s-au răzbunat în minutul 80, atunci când Tudoran a centrat din aripa dreaptă, iar adolescentul Măicăneanu (18 ani) a reluat cu capul la vinclu dintre Mihăeș și Ichim.

Băcăuanii au reușit să trimită mingea în poartă, în minutul 83, dar Ichim a fost semnalizat în poziție de ofsaid. În minutul 90, Vraciu și-a depus candidatura la ratarea campionatului, ratând ocazia egalării după ce a trimis balonul în transversală din 6 metri, cu poarta goală în față. Pe final, oaspeții au recurs la trageri de timp ce au fost uneori la limita ridicolului, arbitrul a prelungit partida cu 6 minute, însă degeaba. Și așa s-a scris istoria unui debut nefast în Liga a II-a, însă înfrângerea băcăuanilor nu e o tragedie, jocul n-a fost rău, important e ca elevii lui Cristi Popovici să învețe din greșelile comise în fața pandurilor și să nu le repete.

Sunt foarte mulțumit de rezultat, de atitudinea copiilor, în condițiile în care am venit aici cu un lot restrâns și foarte tânăr. Am venit aici cu scopul de a juca foarte bine, de a acoperi bine spațiile și de a scoate cât mai mult din acest meci. Sigur că putem să ne dezvoltăm jocul, dar mulți dintre copiii pe care îi antrenez sunt veniți la echipă de numai două săptămâni. În următoarele săptămâni, trebuie aduși la echipă câțiva jucători cu experiență, pentru a avea un joc foarte bun și competitiv. Poate că a fost o victorie norocoasă, dar ăsta e fotbalul, ai nevoie și de un pic pe noroc, însă eu sunt foarte mulțumit de atitudinea jucătorilor mei, pe care mi-o doresc și în continuare. Adrian Bogoi (antrenor Pandurii)

Păcat că am începutul cu stângul parcursul nostru din Liga a II-a. Știam și le-am transmis jucătorilor că nivelul s-a schimbat, nu mai întâlnim adversari de Liga a III-a, pe care putem să-i punem la respect. Eu consider că am controlat acest meci, în cea mai mare parte, am avut situații bune de a marca în ambele reprize. Adversarii au venit cu armele lor, contraatacul și repetatele trageri de timp, cu o oarecare îngăduință din partea arbitrilor, dar asta nu scuză faptul că noi nu am reușit să marcăm. Consider că am luat un gol nepermis de ușor, nu mă așteptam ca, având doi fundași centrali cu talie, să primim gol cu capul de la un jucător care, cu ghilimelele de rigoare, le vine până la buric. Cu toate astea, eu sunt încrezător că vom putea obține rezultate bune în etapele următoare. Cristian Popovici (antrenor Aerostar)

Aerostar: Potcoavă – Mihălăchioae, Al. Ichim, Mihăeș (cpt.), Chirilescu – Sahru, Fl. Istrate (68 Hurdubei), Chirilă (81 Adăscăliței), Căinari – Vraciu, Buhăcianu (68 Pavel). Antrenor: Cristian Popovici.

Pandurii: Cotolan – Brînzan (cpt. 65 Dănescu), Ciobanu, Gheorghe, Vasilescu – Cenaj, Raiciu – Tudoran, Vodă, Pîrvulescu – Măicăneanu (84 Trancă). Antrenor: Adrian Bogoi.

Arbitru: Florin Andrei (Tg. Mureș). Asistenți: Cosmin Vatamanu și Mihăiță Necula (ambii din București).

Alte rezultate din prima etapă: U Cluj – Metaloglobus București 2-0, Farul Constanța – ACS Poli Timișoara 4-1, FC Argeș – CS Balotești 2-0, Energeticianul – Luceafărul Oradea 4-0, CS Mioveni – Academica Clinceni 2-1, Dacia Unirea Brăila – Ripensia Timișoara 1-2, Petrolul Ploiești – Sportul Snagov 0-0, Daco-Getica Bucureşti – UTA Arad 2-0 și ASU Politehnica Timișoara – Chindia Târgovişte 0-1.

Un comentariu la „Fotbal, Liga a II-a / Aerostar Bacău – Pandurii Tg. Jiu 0-1 (0-0)”

  1. Pentru domnul Cristi Popovici o singura intrebare as avea: Ce sperante mai are de la jucatorul cu numarul 8 Florin Istrate, care era invizibil si in Liga a 3-a? De ce jucatori precum Andrei Pavel sau Hurdubei stau pe banca doar ca sa joace ala ? Mereu cand a intrat Pavel in locul lui, s-a cam schimbat jocul. Am vazut Metaloglobus ieri la TV in meciul cu U Cluj, nu sunt chiar atat de usor de batut pe cum pare. Tinand cont ca dupa etapa aia incep meciurile cu echipele care se bat la promovare, era esential sa avem 6 puncte din primele 2 meciuri. Asa, macar 3 sa fie, daca o sa fie si alea…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.