Handbal masculin / Cine sunt ”stranierii” care vor juca pentru CSM Bacău în prima ligă

CSM Bacău va evolua în premieră, din această toamnă, în primul eșalon al handbalului masculin românesc, denumit acum Liga Zimbrilor. Gruparea băcăuană va fi pregătită de constănțeanul Eden Hairi și are programată reunirea pe 16 iulie. CSM Bacău, al cărei manager este Gabriel Armanu, va ataca noul sezon cu doi jucători străini, care au ajuns la Bacău pe filiera Leonid Burbulea, adică omul care i-a adus la Știința, printre alții, pe Shota Tevzadze, Evgheni Gurkovsky sau Igor Moskalenko.

Belarusul Bahdan SERHEL (foto sus) are 24 de ani, 1,89 metri și evoluează pe postul de centru. Are 5 evoluții în naționala mare a Belarusului, iar în 2012 a participat cu selecționata U18 a țării natale la campionatele europene din Austria. Din 2010 până în prezent a evoluat în prima ligă din Belarus, la HC Gomel, echipă cu care a jucat în mai multe ediții de cupe europene. În ediția trecută a Challenge Cup, Serhel a înscris 15 goluri. De asemenea, noul component al formației CSM Bacău a fost golgeterul ultimelor două ediții ale campionatului din Belarus.

Pivotul Pavel MAKSIMOV (foto jos, 30 de ani, 1,95 metri) este originar din Rostov-pe-Don și a început cariera de handbalist profesionist la echipa-pepinieră a naționalei Rusiei, Chekhovskie Medvedi, pentru care a evoluat în două sezoane de Champions League. Între 2012 și 2016, Maksimov a jucat pentru rușii de la Permskie Medvedi, alături de care a bifat 4 sezoane în Cupa EHF. În ultimele două sezoane, Pavel Maksimov a evoluat în Turcia, la B.B. Ankara Spor, cu care a jucat în ediția 2016-2017 a Cupei EHF. El are și peste 10 selecții în naționala Rusiei.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.