Volei feminin, Divizia A1 / Dinamo București – Știința Bacău 0:3 (-23, -18, -9)

Știința Bacău a câștigat în trei seturi partida din ultima etapă a sezonului regulat, disputată pe terenul eternei rivale, Dinamo. Băcăuancele au punctat de 19 ori cu blocajul și au avut în Dubravka Djuric cea mai bună realizatoare, cu 16 puncte.

Știința a început în forță partida, desprinzându-se pe serviciul foarte bun al sârboaicei Djuric. Băcăuancele au condus cu 12-5, însă gazdele au revenit după o suită de erori comise de ”studente”. Astfel, Dinamo a luat conducerea cu 14-13, după ce Albu a preluat de două ori în terenul advers, iar Rogojinaru a atacat afară de trei ori la rând. Știința a egalat la 20 și 21, a luat conducerea cu 24-23 după un as la Cristinei Cazacu și a câștigat setul datorită unui atac în bandă al Adelinei Budai – Ungureanu.

”Studentele” au început mai bine și al doilea set, având un avans de patru puncte la primul time-out tehnic. Avansul s-a mărit la 6 lungimi la al doilea time-out tehnic, însă Dinamo s-a apropiat la 17-20, iar Florin Grapă a cerut time-out. În cele din urmă, băcăuancele au câștigat fără probleme un set încheiat cu un as al Lorenei Ciocian, set în care oaspetele au punctat cu blocajul de nu mai puțin de 8 ori.

Setul al treilea a fost unul fără istoric,

băcăuancele impunându-se la 9, după 9 puncte obținute cu atacul, 7 cu blocajul și 3 ași. Știința Bacău încheie sezonul regulat pe locul al treilea, cu 41 de puncte, după CSM București (51 p) și Volei Alba Blaj (45 p). La finele acestei săptămâni, începe faza a doua a campionatului, în care primele 6 clasate joacă între ele, păstrându-și punctele realizate în sezonul regulat. Echipa băcăuană va juca sâmbătă acasă, de la ora 14:30, cu CSM Târgoviște.

În partida de la București, Știința a evoluat în alcătuirea: Ciocian 5 puncte (Kapelovies 1), Rogojinaru 10 (Lupa 2), Djuric 16, Faleș 9, Cazacu 6, Radu 6, Albu – libero. Antrenori: Florin Grapă, Aurel Cazacu.

 

 

2 comentarii la „Volei feminin, Divizia A1 / Dinamo București – Știința Bacău 0:3 (-23, -18, -9)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.