Victorie de colecție / Știința Bacău – Azerrail Baku 3:1 (23, 20, -22, 18)

Voleibalistele de la Știința Bacău au obținut marți seara o victorie splendidă în Cupa Challenge, în fața unei adversare mai bine cotate. Pentru a avea o imagine a echipei din Baku, să menționăm că anul trecut a fost în primele 8 în Champions League, iar la Bacău a venit cu 6 internaționale azere (locul 4 la ultimul campionat european) și una ucraineană. Fetele noastre nu s-au lăsat, însă, impresionate de CV-ul adversarelor și au obținut o victorie clară și meritată, care le menține în cărți pentru calificare.

”Studentele” au apăsat mult pe serviciu, lucru obligatoriu în fața unui adversar puternic, și le-a ieșit: Știința a făcut nu mai puțin de 11 puncte cu serviciul, Lorena Ciocian încheind partida cu un as ce a aruncat tribuna în aer. Remarcabilă a fost și revenirea echipei noastre în primul set, când azerele au condus la un moment dat cu 21-15. De asemenea, ultimul set a fost excelent, mai ales că băcăuancele veneau după un parțial pierdut pe final, însă nu au resimțit șocul, ci au condus de la un capăt la altul. Iar asta înseamnă caracter și valoare, în care profesorul Grapă a crezut mereu.

Știința Bacău a obținut o victorie mare pentru sportul băcăuan, dar și pentru voleiul feminin românesc și ar fi extraordinară o calificare în turul următor după returul de pe 9 ianuarie, din capitala Azerbaidjanului. Până atunci, vineri, de la ora 17.30 (în direct pe Digisport 3), Știința joacă la Timișoara în prima etapă a returului sezonului regulat din Divizia A1.

”E o victorie importantă, care va fi mare dacă vom reuși să ne calificăm mai departe. Iată că am reușit să facem față unui asemenea meci numai cu româncele noastre.  Am făcut unul din cele mai bune meciuri ale noastre din acest sezon, nu știu dacă a fost chiar cel mai bun, raportându-ne la cel pe care l-am câștigat la Târgoviște. Le-am cerut fetelor noastre să fie foarte atente la serviciu și au fost. Cred că, în acest moment, șansele de calificare sunt de 50-50.” Florin Grapă

ȘTIINȚA: Ciocian 4 puncte, Rogojinaru 20, Cazacu 19, Lupa 13, Sipoș 9, Faleș 6, Albu – libero. Au mai jucat: Berdilă 3, Kapelovies 2, Matache. Antrenor: Florin Grapă.

AZERRAIL: Habibova 1, Zhidkova 17, Dovgopoliuk 18, Aghakishiyeva 9, Dorsman 13, Karimova 3, Mammadova – libero. Au mai jucat: Gryka 3, Abdulazimova 3, Salbishvili 1, Aliyeva, Farajova – libero. Antrenor: Famil Aghayev.

2 comentarii la „Victorie de colecție / Știința Bacău – Azerrail Baku 3:1 (23, 20, -22, 18)”

  1. asa da,o alta Atitudine ! si un rezultat bun ce trebuie aparat cu aceeasi determinare in retur si la Timisoara .bravo Fetelor,bravo Denisa si Cristina ! Hai Stiinta !!!

  2. Bravo pentru victorie, dar mai ales bravo pentru determinare. Cred ca nu am vazut atata determinare la echipa noastra niciodata. Toate fetele care au intrat in teren s-au autodepasit, toate au jucat la nivel maxim. Atat de multa siguranta in cupele europene nu am vazut nici pe vremea cand in echipa erau jucatoare ca Kim si Sosa. De obicei cand intalneam echipe mai bine cotate fetele intrau in teren deja invinse. Daca vor reusi sa pastreze determinarea si calitatea jocului din acest meci pot fi campioane fara probleme. Este nedrept sa remarci pe cineva, dar am remarcat revenirea din jocul Denisei. Bravo tuturor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.