Fotbal, Liga a IV-a / Echipa suporterilor băcăuani a câștigat duelul cu echipa municipalității

Echipa care, de anul viitor, va evolua sub titulatura FCM 1950 Bacău s-a impus fără drept de apel în derby-ul cu concitadina CSSM. Iar faptul că scorul a fost doar 2-0 i se datorează în primul rând portarului Lepădatu. În cele din urmă, a fost un succes logic al echipei mai valoroase, cu numeroși jucători experimentați în componență. ACS Gauss a deschis scorul în minutul 44, când Ștefan Pavel a șutat sec, din vole, de la 16 metri. 2-0 s-a făcut în minutul 55, când o pasă a antrenorului-jucător Întuneric l-a lăsat pe Lupu singur cu portarul, atacantul gazdelor șutând precis, pe sub Lepădatu. Iar dacă goalkeeper-ul oaspeților a avut foarte mult de lucru, cel al gazdelor a fost deranjat o singură dată, în debutul reprizei secunde, de un șut al lui Antal. ACS Gauss Bacău a obținut, astfel, a 12-a victorie consecutivă a sezonului, iar în etapa viitoare va juca în deplasare, la Gloria Zemeș. CSSM a suferit a patra înfrângere și rămâne pe locul 4, cu 24 de puncte.

ACS Gauss: Șuștac – Doboș (67 R. Gheorghe), Lozneanu, Panainte, Dobârceanu, Dediu (83 Furtună), Întuneric, Pavel (75 Sascău), Tătaru (73 Hâncu), Lupu, Boghian. Antrenor: Andrei Întuneric.

CSSM Bacău: Lepădatu – Maxim, Curilă, Paveluc, Dănilă, Istrate (46 Bratu), Juncu, Antal, Preda, Bucur (46 Zarzu), Gherman (83 Gafar). Antrenor: Gheorghe Penoff.

4 comentarii la „Fotbal, Liga a IV-a / Echipa suporterilor băcăuani a câștigat duelul cu echipa municipalității”

  1. Se poate ca cei ce lucreaza in Bacau, apartinand de Administratia Locala, Bugetari sau de la Privat sa accepte sa dea 2 LEI pe luna pentru fotbalul local, explicit sau per total. Adica, eu declar la Financiar ca vreau sa se retina 2 LEI pe luna pentru Aerostar. Altii vor pentru Gauss, altii pentru Curita. Altii vor per total, asta insemnand ca suma adunata sa suplimenteze suma pe care o da Primaria pentru fotbalul local, esalonat, dupa un vot prealabil privind procentele. Un exemplu de posibil vot: pentru liga 2 = 60%, pentru liga 3 = 25%, pentru liga 4 = 15%. Daca veti calcula, sa zicem 10.000 de salariati care accepta, LUNAR cate 2 LEI, apoi, la Taxe si Impozite, in baza unei propagande si publicitati pentru Sport, sa se intrebe platitorii daca accepta 2 LEI pe AN (!!!), atunci faceti un calcul ce suma poate veni. Daca sunt persoane care vor sa dea mai mult pe AN, la Taxe si Impozite, pot da mai mult, dar nu trebuie fortati oamenii, ci dupa un sir de emisiuni televizate si interviuri in presa, lumea va sti ca se vrea ajutarea fotbalului local. Unii patroni nu pot sponsoriza, ca viata e grea, dar ei pot da poate mai mult de 2 LEI pe AN, ca sa nu se faca de ras. Asa, putin cate putin, in urma unei CAMPANII MEDIA, nu prin a se merge cu cersitul prin firme, se pot aduna niste bani, multi, putini, care pot debloca situatia actuala, se poate realiza o cunoastere mai aficienta a celor ce se pot implica in fotbal. Cu lozinca „Cu foarte putin de la fiecare, deblocati fotbalul local !”, se poate trece, in timp, si pe o alta treapta, dar fara ca cineva sa fie obligat sa dea ceva… Cineva, insa, trebuie sa organizeze Campania, cineva cunoscut, cu priza la public, impreuna cu o echipa de „publicitate”… Adica, un altfel de „Un LEU pentru ATENEU”.

  2. ŞOC | Două cluburi de Liga 3 din seria Oţelului s-au retras din campionat. „Ne pare foarte rău, dar aceasta-i situaţia”
    Fotbalul gălăţean a început sezonul cu patru echipe în Liga 3, Seria 1, două dintre ele având clasări bune la finalul turului – SC Oţelul Galaţi, locul 4 şi Sporting Lieşti, locul 6 – iar celelalte două în coada clasamentului, Avântul Valea Mărului şi Metalosport Galaţi, pe 14, respectiv 15. Acestea din urmă nici nu vor mai continua competiţia, reprezentaţii lor anunţând retragerea din campionat.
    Avântul Valea Mărului se afla la al doilea sezon în Liga 3, precedentul terminându-l pe locul cinci. ”Bugetul a fost serios diminuat, iar acest lucru nu ne permite să continuăm. Nu avem bani şi majoritatea jucătorilor au părăsit clubul. În aceste condiţii, vom anunţa federaţia de specialitate că ne retragem. Ne pare foarte rău, dar aceasta-i situaţia. Nu ne rămâne decât varianta de a ne procupa de echipele de juniori Under 15 şi Under 13, cu care vom continua în competiţiile organizate de AJF Galaţi”, ne-a spus Florin Virgil Doca, primarul comunei Valea Mărului.
    La Metalosport, retragerea era previzibilă, echipa chinuindu-se pur şi simplu să termine turului, unul în care a marcat doar două goluri şi a primit 115. Preşedintele clubului, Dorin Butunoiu, a sperat zadarnic într-un sponsor ”minune”, iar inevitabilul s-a produs acum.
    „Ne este imposibil să mai continuăm. Vom rămâne cu echipa de juniori Under 15, care a avut o bună evoluţie în campionatul judeţean. Ce va fi în continuare, vom vedea, poate ne vom înscrie în Liga a 5-a”, a declarat preşedintele Metalosport. Gruparea gălăţeană fusese penalizată şi cu 4 puncte din cauza datoriilor către fostul antrenor Mihai Ciobanu.
    Liniile de clasament ale celor două echipe la final de tur:
    14. Avântul Valea Mărului 14 2 1 11 26-40 7 pct.
    15. Metalosport Galaţi 14 0 0 14 2-115 -4*
    Fiindcă abandonurile au avut loc după încheierea turului, rezultate înregistrate în prima parte a sezonului vor rămâne în statistică. În schimb, în retur, adversarii care trebuiau să întâlnească celor două echipe vor câştiga la „masa verde”.
    Seria 1 a Ligii 3 continuă astfel din retur cu doar 13 echipe active, nu va mai exista grija retrogradării, în timp ce la promovare se bat Aerostar Bacău, CSM Roman, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc şi Suporter Club Oţelul Galaţi.
    În acest sezon, în timpul campionatului, din Liga 3 s-a mai retras Urban Titu (Seria 3).

  3. Dupa retragerea echipelor Av. Valea Marului si Metalosport, unele echipe au ca si rezolvate +3 puncte, respectiv, +6 puncte in Clasamentul Adevarului. Adica, Harman, Otelul, Roman, Tg-Secuiesc au inca +3 puncte, Bucovina are inca +6 puncte. Clasamentul Adevarului, in acasta varianta:
    1. Roman +12 (36-16)
    2. M.Ciuc +12 (30-14)
    3. Aerostar +10
    4. Bucovina +9
    5. Otelul +8
    6-8. Harman +6
    Liesti +6
    Tg-Secuiesc +6
    9. Rasnov +3

    Lucrurile s-au complicat, desi nu erau prea bune chiar si fara retragerea celor 2 echipe.

  4. Clasamentul Adevarului:
    1. M.Ciuc +15
    2. Aerostar +13
    3-4. Roman +9
    Liesti +9
    5-6. Otelul +6
    Harman +6
    7. Rasnov +3

    Un egal in meciul M.Ciuc – Roman ar fi rezultatul avantajos pentru Aerostar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.