Stop voleiului de performanță în Bacău ?

Voleiul băcăuan la nivel de seniori se află la un moment de cumpănă. Repartizarea sumelor pe Legea 350/2005 pune ambele echipe ale clubului Știința în situații cvasi-imposibile. Astfel, echipa feminină (multiplă campioană, câștigătoare a Cupei României și participantă ani la rând în cupele europene) a primit doar 1 milion de lei față de 1,6 solicitate. Asta înseamnă că, pentru a accesa banii Primăriei, echipa profesorului Florin Grapă ar trebui să facă rost de circa 800.000 de lei. Asta, în condițiile în care echipa băcăuană are de luptat cu adversare din orașe de 7 ori mai mici, dar cu bugete de 5 ori mai mari, precum e Volei Alba Blaj. ”Următoarele două săptămâni vor fi decisive pentru clarificarea situației acestei echipe”, ne-a spus profesorul Florin Grapă.

Nici voleiul masculin nu stă mai bine. ”Studenții” au solicitat 1,2 milioane de lei, însă au primit 650 de mii. Altfel spus, echipa masculină trebuie să mai facă rost de aproape 700 de mii de lei pentru a continua în primul eșalon. ”În următoarea perioadă, se va decide în ce eșalon și la ce nivel vom continua”, ne-a declarat profesorul Eusebiu Țurcanu.

Oare cum ar fi ca, în anul în care Bacăul este capitală europeană a sportului, să rămânem fără echipe în primele eșaloane ?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.