Volei masculin, Divizia A1 / Știința Bacău – Banatul Caransebeș 1:3 (22, -22, -25, -20)

Voleibaliștii de la Știința Bacău n-au reușit să obțină niciun punct la ultima apariție pe teren propriu din acest sezon. Iar asta nu neapărat din vina lor. A fost partida erorilor monumentale ale băncii tehnice băcăuane, deciziile antrenorului Păduraru fiind nu doar de neînțeles ci și perdante. N-a priceput nimeni de ce la un meci lipsit de orice miză nu au fost folosiți jucătorii tineri. Singurul băcăuan din lot, Andrei Sărăcuțu, a lustruit tușa, fiind trimis în teren la ultimul punct. Asta în condițiile în care jucătorul băcăuan a fost unul din cei care pusese umărul la promovare, iar la ultimul joc în care a fost utilizat mai mult, cel de acasă cu CSM București, el avusese o evoluție bună. Spre comparație, echipa din Caransebeș a avut titular un jucător din aceeași generație cu Sărăcuțu, e vorba de Gemănariu. Cum vă așteptați să crească Andrei în valoare ? La antrenamente și campionate universitare ? Greu de crezut.

N-a fost doar atât. În setul al treilea, la 23-20 pentru Știința, Corneliu Păduraru nu l-a lăsat pe tânărul Victor Tîrcavu să servească, înlocuindu-l inexplicabil cu Sergiu Marinca, uluit și el de schimbare. A urmat un serviciu în fileu, după care oaspeții au întors soarta setului, profitând și de două erori ale lui Csoma. Csoma, un jucător care se consideră prea valoros să participe la time-out-uri ori să salute galeria.

Desigur că toate cele prezentate nu știrbesc meritele unei echipe care s-a auto-depășit în acest sezon. O echipă frumoasă, harnică și serioasă, ce a lăsat o frumoasă impresie și care s-a bucurat de susținerea publicului băcăuan. Poate că n-ar fi rău să se analizeze dacă nu e cazul unei primeniri a conducerii tehnice, mai ales că există soluții chiar în interior.

Știința: Ivkovic (Cazacu), Csoma (Purice), Cimili (Voinea), Marinca (Tîrcavu), Someșan (Sărăcuțu), Vițelaru (Ivkovic), Ghimeș – libero. Antrenori: Corneliu Păduraru, Eusebiu Țurcanu.

Banatul: Teleleu (Kullo), Gemănariu (Carabali), Mejia, Eminovic, Petrusevics, Kornienko, Diaconescu – libero. Antrenori: Răzvan Parpală, Fabian Birău.

9 comentarii la „Volei masculin, Divizia A1 / Știința Bacău – Banatul Caransebeș 1:3 (22, -22, -25, -20)”

  1. o rusine de antrenor.nu-ti poti bate joc de un copil ca Andrei care a ajutat foarte mult la promovare si sa il bagi la ultimul punct si pe serva adversarilor.nu am inteles de ce a fost scos Somesan din teren atata timp si lasat CSOMAsi Vitelaru care azi nu prea a jucat nimic

  2. Ca si capitan de echipa ma vad nevoit sa intervin si sa clarific unele probleme pe care poate publicul nu le cunoaste, dar vad ca unele persoane isi dau cu parerea asupra unor decizii tehnice. Poate va vom invita si la antrenamentele noastre sa puteti vedea cum se desfasoara si cum se iau deciziile din timpul meciului.
    Legat de probema Andrei Saracutu….asa cum domnul Alexandrescu stie de accidentarea lui Ciprian Vitelaru…poate ar fi trebuit sa stie si de accidentarea lui Andrei care l-a tinut departe de teren aproximativ 2 luni si inca nu este complet refacut.
    Parerea mea e ca publicul spectator ar trebui sa se rezume la a incuraja echipa favorita si a lasa deciziile tehnice, fie ele bune sau rele, la latitudinea antrenorilor.
    A fost un campionat frumos, cu multe meciuri grele pe care echipa le-a gestionat cum s-a putut mai bine. Tin sa multumesc colegilor mei pentru efortul depus si sper sa putem face tot posibilul ca echipa sa mearga din ce in ce mai bine…sa putem ajunge in viitorul apropiat aproape de performantele echipei feminine.
    Multumim si publicului calduros care vine la meciurile noastre…sperand pe viitor ca prin evolutiile noastre sa aducem din ce in ce mai multa lume la sala..dar sa lasam totusi deciziile tehnice antrenorilor, fara a le judeca asa drastic…nefiind in cunostiinta de cauza.

    1. Răzvan, cu tot respectul pentru ceea ce ai făcut aici, mă văd nevoit să fac și eu niște clarificări. Așa cum rolul vostru e să vă pregătiți și să dați ce e mai bun la meciuri, ceea ce ați făcut cu prisosință în acest campionat, rolul presei e să comenteze, indiferent că vă convin sau nu punctele de vedere exprimate aici. Apreciez ce vrei să faci, e lăudabil că îți aperi antrenorii, dar nu pricep de ce atâta caz pentru singura intervenție în registru negativ (făcută în cunoștință de cauză), pe care mi-o asum și susțin în continuare. Și ca să fiu și puțin răutăcios, dacă nu vă plac intervențiile presei și ale suporterilor (care au tot dreptul să-și dea cu părerea, mai ales după felul în care v-au susținut în acest sezon), puteți să vă desfășurați meciurile cu porțile închise și veți avea parte de liniște pe toate planurile. Mi-aș fi dorit ca persoanele atât de agresive după acest articol să fi fost la fel de combative și după materialele pozitive. Închei asigurându-te din nou de tot respectul meu (pentru absolut toată lumea) față de prestația voastră din acest sezon.

    2. daca Andrei nu e refacut inca nu trebuia sa il introduca la ultima minge,iar tu ca si capitan de echipa ar trebui sa te rezumi sa joci nu sa critici spectatorii si sa le spui ce sa faca ei,iar domnul Paduraru e depasit de situatie

      1. si ca fapt divers sunt unul din acei 4-5 baieti care canta mereu la meciurile voastre de acasa

  3. Krisztian a venit tot timpul sa salute publicul si sa bată palma la sfarsit! Si nu se considera valoros, ci chiar este!

  4. In urma articolului,acid dupa parerea mea,la finalul unui campionat reusit,am realizat ca avem si suporteri care nu inteleg in totalitate ce se intampla in interiorul unei echipe si pe banca tehnica,banca pe care am avut onoarea sa stau de 15 ani alaturi de Domnul Paduraru,un antrenor pe care il respect si care pentru mine reprezinta un model de profesionalism.Ca o paranteza, as vrea sa amintesc ca Domnul Paduraru a reprezentat Romania la Campionatul European de Volei ce s-a desfasurat la Milano (Italia) in 1971 unde a obtinut medalia de bronz ca jucator.Din 1975 si-a dedicat activitatea voleiului masculin bacauan,unde a activat ca jucator si mai apoi ca antrenor. Este Maestru Emerit al Sportului distinctie care incununeazao activitate dedicata sportului in general si voleiului in special.
    E normal,ca om,sa mai si gresesti atunci cand muncesti,dar va asigur ca TOATE deciziile care au fost luate au avut ca intentie imbunatatirea jocului echipei si obtinerea unui rezultat bun.
    Si sportivii sunt oameni,si nu sunt la fel, de aceea reactiile lor in anumite momente pot fi de neinteles pentru noi ca antrenori si mai ales pentru publicul spectator.Dar impreuna am reusit sa trecem peste momentele grele si sa ne atingem obiectivul propus,care parea imposibil la inceput,ceea ce face sa reiasa calitatea TUTUROR celor implicati in acest proiect.
    Cand ma refer la cei implicati un rol deosebit a avut Domnul Grapa care prin sprijinul si sustinerea oferita a adus o contributie majora la rezultatul final.
    Multumesc suporterilor pentru sustinerea din acest campionat si am convingerea ca vor fi alaturi de noi si in viitor,pentru noi,banca tehnica, vom face totul pentru a nu-i dezamagi.

  5. gabi are dreptate!Noi suporterii si alti spectatori si locuitori (simpli cetateni ai municipiului Bacau) avem tot dreptul sa ne spunem parerea pentru ca sunteti platiti cu salarii bune si din banii nostri!!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.