Volei masculin, Divizia A1 / Știința Bacău – U Cluj 3:0 (22, 25, 21)

Voleibaliștii de la Știința Bacău au arătat sâmbătă că formează o echipă care nu e doar frumoasă și serioasă, ci și onorabilă. Scăpați de grijile retrogradării, băcăuanii au ținut, spre lauda lor, să nu influențeze lupta dintre Cluj și Dej și au câștigat fără drept de apel în fața Clujului. Asta, în pofida unor cârcoteli care prevesteau un succes al celor de la ”U” la Bacău.

Primul set a început sub semnul echilibrului, oaspeții conducând la limită la primul time-out tehnic, dar băcăuanii au întors și au făcut 14-10 pe serviciul lui Sergiu Marinca. La 24-20 pentru gazde, ardelenii au punctat de două ori consecutiv, însă Cimili a închis setul cu un atac precis. Setul secund a fost și cel mai palpitant. Clujenii au început în forță, au condus cu 6-2 și 8-5, băcăuanii au egalat la 10, însă oaspeții au intrat cu avantaj minim la al doilea timp tehnic. Știința a avut 21-19, ardelenii au punctat cu blocajul și au făcut 21-22, apoi băcăuanii au avut prima minge de set, la 24-23, după un blocaj la Negrean. Au urmat două puncte consecutive ale clujenilor, un as al lui Borota oferindu-le acestora minge de set, dar Știința a revenit și a închis parțialul cu un as al lui Ivkovic.

Gazdele au demarat în trombă în setul al treilea, conducând cu 5-0 pe serviciul lui Ștefan Someșan. S-a făcut apoi 13-6 cu un as al lui Alexandru Voinea, pentru ca un blocaj al lui Someșan, să ducă scorul la 16-8. Ardelenii au mai avut o zvâcnire, s-au apropiat la 17-21, însă ultimul punct al meciului, care a consfințit o meritată victorie a gazdelor, a fost un serviciu greșit al lui Păștean.

Știința Bacău ocupă în continuare locul 9, cu 37 de puncte, la 4 puncte de locul 8, ocupat de Volei Club Caransebeș, care a învins Știința Explorări Baia Mare cu 3-2. Următoarea etapă va avea loc miercuri, 12 aprilie, când Știința va juca în deplasare, la Baia Mare.

ȘTIINȚA: Ivkovic, Csoma, Marinca, Cimili (Voinea), Someșan, Vițelaru, Ghimeș – libero. Antrenor: Corneliu Păduraru.

U CLUJ: Moisa, Negrean, Pop (Neag, Mucileniță), Păștean, Borota, Badea, Popovici – libero. Antrenor: Attila Lotei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.