Volei masculin, Divizia A1 / Știința Bacău – Unirea Dej 3:1 (23, -21, 18, 20)

Voleibaliștii de la Știința Bacău au făcut sâmbătă un joc foarte bun și au obținut o victorie concludentă în fața vecinei de clasament Unirea Dej. Și nu orice victorie, ci una de trei puncte, care îi duce pe ”studenți” la 8 puncte de Unirea Dej și la 10 de primul loc retrogradabil. A fost partida în care absolut toți voleibaliștii băcăuani și-au făcut treaba cu conștiinciozitate și chiar ar fi nedrept să facem nominalizări. Pe de altă parte, este mult mai ușor când joci cu un om plus, așa cum a făcut-o Știința sâmbătă, omul numărul 7 fiind admirabilul public băcăuan. A fost o atmosferă de zile mari, cu o galerie splendidă, formată din statornicii și simpaticii ultrași băcăuani, cărora li s-au alăturat mai mulți studenți din Republica Moldova, rezultatul acestui mix fiind o ambianță pe care multe echipe din campionatul nostru ar invidia-o. Asta, pentru că și restul publicului băcăuan s-a lăsat antrenat de galerie și a participat la spectacol. De altfel, prin intermediul nostru, conducerea tehnică a echipei băcăuane a ținut să transmită calde mulțumiri publicului, împreună cu invitația de a participa și la ultimele 4 meciuri care se vor mai disputa în Bacău în acest sezon.

În ceea ce privește partida, băcăuanii au început tare, au condus cu 8-3 și 15-8, servind foarte bine, dar ardelenii au revenit și s-au apropiat la 17-15, 22-21 și 24-23. La prima minge de set a gazdelor, experimentatul Nagy a servit în fileu și așa s-a făcut 1-0. Din acest prim set trebuie musai amintită poate cea mai spectaculoasă intervenție a sezonului văzută la Sala Sporturilor, cea a libero-ului Unirii, Vlad Kantor, care a salvat cu piciorul o minge de lângă plasa din spatele porților de handbal.

Băcăuanii au început bine și setul al doilea, au condus cu 5-1, 14-10 și 16-12, dar oaspeții au revenit din nou, cu serviciul și blocajul, au egalat la 17 și au dominat finalul de set, egalând situația. Setul al treilea a fost la discreția băcăuanilor, care au blocat foarte bine, aceștia având la un moment dat un avantaj de 10 puncte, 19-9. Interesant este faptul că și setul al treilea s-a încheiat cu un serviciu greșit al ardelenilor, de data aceasta prin Săvan.

Prima parte a setului patru a fost un festival al serviciilor greșite de ambele părți. Unirea a intrat cu avantaj minim la time-out-urile tehnice și, inevitabil, ne-am amintit de partidele din sezonul regulat încheiate în tie-break. Purtată pe aripi de public, Știința a revenit pe serviciul lui Pașa Cimili, când scorul a devenit 20-17, Vițelaru încheind mai apoi, cu un blocaut, un meci pe cinste.

Din echipa băcăuană a absentat universalul maghiar Csoma (accidentat), însă el a fost suplinit cu brio de Purice și Ivankovic.

Știința: Ivkovic, Purice (Ivankovic), Cimili, Marinca (Voinea, Todoruț), Someșan, Vițelaru, Ghimeș – libero. Antrenori: Corneliu Păduraru și Eusebiu Țurcanu.

Unirea: Catrina, Nagy (Tofan), Mocanu (Săvan), Fuzeși, Isek, Mihalescu (Angelovski), Kantor – libero. Antrenor: Stewart Bernard.

În celelalte două jocuri din prima etapă a play-out-ului, Volei Club Caransebeș – U Cluj 3:0 și Știința Explorări Baia Mare – VCM LPS Piatra Neamț 3:1.

Clasament play-out: 7. Baia Mare 31p, 8 Caransebeș 27p, 9. ȘTIINȚA 25p, 10. Dej 17p, 11. Cluj 15p, 12. Piatra Neamț 5p.

Etapa a II-a (miercuri, 22 martie): U Cluj – ȘTIINȚA BACĂU (ora 14), VCM LPS Piatra Neamț – Unirea Dej și Știința Explorări Baia Mare – Volei Club Caransebeș.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.