Volei feminin, Divizia A1 / Știința Bacău – Dinamo București 3:0 (18, 24, 19)

stiinta-bacau-dinamo-bucuresti-10Voleibalistele de la Știința Bacău au încheiat anul cu brio, impunându-se fără drept de apel în fața eternei rivale, Dinamo București. Echipa profesorului Florin Grapă a fost superioară la toate capitolele, a luat toate cele trei puncte și a încheiat anul 2016 pe locul al doilea.

Dinamo a început mai bine, în condițiile în care băcăuancelor nu le-a mers nici serviciul, nici preluarea. Oaspetele au condus cu 3-0, 8-5 și 12-6. La acest scor a început revenirea ”studentelor”, care au făcut 12-13 pe serviciul Ivanei Zburova, egalând după aceea la 14. După 16-15 și 17-16, Știința a punctat de 6 ori consecutiv pe serviciul Nikoletei Perovic, impunându-se la 18.

Debutul setului al doilea a fost tras la indigo după primul, cu Dinamo obținând primele 3 puncte. Știința a revenit, a avut 8-7 și 16-11, dar Dinamo a egalat la 20. Un as al Zburovei a făcut 22-20, dar bucureștencele au avut 24-23, scor la care, la capătul unui schimb lung de mingi, Nikoleta Perovic a făcut un blocaj de senzație, 1 la 1, la Leticia Boscacci. Un blocaj cât un set se poate spune, parțialul secund fiind închis de căpitanul gazdelor, Denisa Rogojinaru, la cel mai bun joc al său din acest sezon.

Al treilea set avea să fie și ultimul, după alte câteva spectaculoase răsturnări de scor. De la 8-5 pentru Știința, Dinamo a revenit și a condus cu 14-9, intrând cu 5 puncte avans la al doilea time-out tehnic. Băcăuancele au revenit senzațional, reușind 5 puncte pe serviciul Anei Otasevic, care a inclus și 2 ași. Dinamo a condus ultima dată cu 18-17, partida încheindu-se pe serviciul excelent al Denisei Rogojinaru.

”Chiar dacă a fost 3-0, meciul a fost dificil, mă așteptam să fie așa, fiindcă adversarele noastre nu aveau ce pierde. Cred că, în anumite momente, serviciul a fost cel care a făcut diferența, asta pe de o parte. Pe de altă parte, cred că noi am blocat mai bine. Sunt mulțumit de locul 2 pe care-l ocupăm acum, fiindcă am spus că îmi doresc să terminăm mai sus decât anul trecut. Sigur că mă gândesc și la titlu, chiar dacă e foarte greu.” Florin Grapă

Știința (14 puncte din serviciu, 39 atac, 9 blocaje, 14 erori adversar; 7 servicii greșite): Zburova 2 puncte, Perovic 15, Zarkova 7, Faleș 4, Rogojinaru 19, Cazacu 8, Albu – libero. Au mai jucat: Bălțatu, Miclea, Radu 4, Otasevic 3, Manu – libero. Antrenori: Florin Grapă, Aurel Cazacu, Rareș Puni.

Dinamo (1 punct din serviciu, 32 atac, 8 blocaje, 20 erori adversar; 5 servicii greșite): Bezerra 1, Boscacci 11, Matthews 11, Marcovici 3, Medic 12, Jovanovic 2, Țucmeanu – libero. Au mai jucat: Ștefan 1 și Mincă. Antrenor: Branko Gajic.

După 13 etape, Știința Bacău se află pe locul al doilea, cu 31 de puncte, cu 5 mai puține decât lidera Volei Alba Blaj și cu 1 mai mult decât ocupanta locul 3, CSM Târgoviște. Campionatul se întrerupe pentru aproximativ o lună, etapa a 14-a fiind programată pe 21 ianuarie, când Știința va juca în deplasare, la CSU Medicina Tg. Mureș. Până atunci, însă, echipa băcăuană va juca pe 11 ianuarie la Bursa, în Cupa Challenge, iar pe 18 ianuarie acasă, în Cupa României, cu CSM Târgoviște.

Un comentariu la „Volei feminin, Divizia A1 / Știința Bacău – Dinamo București 3:0 (18, 24, 19)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.