Declarații de la tinerii handbaliști băcăuani care s-au calificat în elita europeană

Vlad RusuÎn lipsa lui Dragoș Hanțaru, banderola de căpitan al naționalei de juniori a rămas la un handbalist băcăuan. Portarul Vlad Rusu a fost unul din cei mai buni handbaliști români la Tbilisi, fiind declarat și cel mai bun jucător al finalei cu Belarusul. Iată ce ne-a declarat Vlad după turneu: ”Sunt foarte fericit și mândru de ceea ce am realizat. Mi-am atins obiectivele propuse anul acesta și pot spune că este cel mai bun an al meu pe plan sportiv. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în noi și, nu în ultimul rând, părinților mei, care mă susțin indiferent de situație!  Cât despre meciurile disputate la acest Campionat European, am realizat că avem o echipă unită, o adevărată familie și vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru ce am realizat până în prezent. Mândru că sunt căpitanul României !!” 

Alex IonescuUnul din jucătorii de bază ai naționalei de handbal juniori este pivotul băcăuan Alexandru Ionescu. Vasluian la origine, Alex a cunoscut cele mai mari satisfacții ale carierei la Bacău, fiind campion en titre cu CSSM la juniori. După splendida performanță din turneul de la Tbilisi, unde juniorii români au obținut 5 victorii din tot atâtea partide, Alex Ionescu ne-a spus: ”A fost un turneu foarte tensionat și greu, în toate meciurile am avut emoții mari, dar am reușit să ne concentrăm sută la sută până la sfârșit. Mă bucur enorm de mult pentru acest rezultat, iar cel mai îmbucurător lucru este că am reușit să formăm o familie foarte frumoasă. Munca noastră de 3 ani de zile a fost încununată cu acest rezultat minunat și o calificare directă la campionatul european U20 de peste 2 ani. Mulțumim staff-ului care a fost mereu alături de noi, dar, nu în ultimul rând, îi mulțumesc domnului Gabriel Armanu. Calificarea o dedic familiei, care a fost mereu alături de mine, în toate momentele grele.”

Ionut BroascaUn alt om de bază al naționalei de juniori este stângaciul Ionuț Broască, dar asta nu mai e deloc o surpriză, tânărul handbalist de la CSSM Bacău având evoluții foarte bune și la seniori. Iată ce ne-a spus Ionuț după turneul din Georgia: ”A fost un turneu bun, puternic din punct de vedere valoric. Mă bucur că am întâlnit adversari buni, ca să ne arătăm valoarea și să demonstrăm ca locul nostru nu este în grupa a doua valorică. Vreau să-mi felicit colegii de echipă, pentru că nu am cedat niciun minut, indiferent dacă am fost sau nu conduși pe tabelă, pe domnii antrenori care ne-au „dirijat” exemplar și, nu în ultimul rând, pe cei care ne-au urmărit și ne-au susținut!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.