Handbal, juniori III / Bacăul are două echipe calificate la turneul semifinal 2 !

CSSM Bacau - CSS Bacau 1Performanță remarcabilă pentru hanbalul masculin juvenil băcăuan. Ambele echipe participante la turneul semifinal 1 au obținut calificarea în faza următoare a campionatului. CSS Bacău avea nevoie de victorie în partida cu Dinamo București pentru a-și asigura calificarea. Elevii profesorului Marius Căpușă și-au făcut treaba și au câștigat cu 38-31 (22-17). Tinerii handbaliști băcăuani au terminat pe poziția secundă grupa 5 și vor juca, în turneul semifinal 2, în perioada 20-22 mai, cu CSU Suceava, Academia Minaur Baia Mare și HC Adrian Petrea Reșița. Lotul deplasat la Sfântu Gheorghe de CSS Bacău a fost alcătuit din: Rareș Uricaru, Luis Ștefan, Cosmin Bidașcă, Vlad Băisan, Mihai Turcu, Claudiu Doagă, Alexandru Ludu, Denis Dârlău, Tudor Chifane, Adrian Ciobanu, Petru Irimia, Dan Andor, Tiberiu Kerekeș și Florin Bădică. Deși a lipsit, din cauza unei accidentări, Vlad Tirișcă este unul dintre cei care a contribuit la evoluțiile bune ale echipei băcăuane.

Băieții au luptat din greu și au meritat din plin locul pe care l-au obținut la acest turneu, motiv pentru care îi felicit. Țin să le mulțumesc și gazdelor pentru organizare și pentru faptul că și-au apărat corect șansele. Faptul că două echipe din Bacău s-au calificat mai departe demonstrează că școala băcăuană de handbal produce talente și contează în handbalul românesc- Marius Căpușă.

Cu calificarea în buzunar de sâmbătă după-amiază, CS Știința Municipal Bacău a jucat duminică pentru locul 1 în grupă cu CSS Odorhei. Lipsită de aportul unor jucători accidentați în meciul precedent, formația băcăuană  a pierdut cu 21-23 (9-13), în formula: Mihai Farcaș – Andrei Farcaș (8 goluri), Rareș Stănică (5), Ștefan Vîță (3), Marian Vizitiu (2), Tudor Bibire-Ghenadi (2), Răzvan Armanu (1), Mihnea-Călin Nechitoi, Albert Balaș, Eduard Ichim, Constantin Asavaste. La turneul semifinal 1, CSSM Bacău le va întâlni pe CSM Ploiești, LPS Cluj și CS Olimpic Tîrgu Mureș.

A fost un turneu greu, cu 3 meciuri în 3 zile, iar copiii s-au luptat și au arătat că-și doresc să meargă mai departe. Dincolo de înfrângerea din ultimul joc, eu consider că, dacă vor arăta atitudinea din partida cu CS Blejoi, sunt sigur că vor obține calificarea la turneul final – Gabriel Armanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.