Gașca nebună a lui Cristi Popovici lovește din nou și urcă pe locul 4 / SC Bacău – Dacia Unirea Brăila 3-1 (1-1)

Sport Club Bacau - Dacia Unirea Braila 1Neplătiți de 4 luni, îngropați în datorii și nebăgați în seamă de autorități, puștii Bacăului continuă să facă furori în Liga a II-a. Echipa lui Cristi Popovici seamănă din ce în ce mai mult cu cea a Sportului Studențesc de acum 10 ani, supranumită ”gașca nebună”, care termina pe locul 4 în primul eșalon, dar retrograda din motive financiare. Fotbaliștii băcăuani au câștigat cel de-al doilea meci consecutiv din play-off și au urcat două locuri în clasament.

Meciul a început cum nu se poate mai bine pentru băcăuani, fiindcă, în minutul 10, portarul brăilean a avut o ieșire imprudentă în afara careului, l-a agățat pe Vraciu și a fost eliminat. Decizia arbitrului Anghelinei a fost contestată de oaspeți, iar Onofraș a fost scos pentru a-i face loc portarului de rezervă. Paradoxal, deși în inferioritate, brăilenii au fost mai periculoși. În minutul 13, Ureche a scos cu piciorul șutul lui Pușcașu, în situație de 1 la 1 cu portarul băcăuan. Oaspeții au deschis scorul în minutul 25, atunci când fundașul dreapta Niță a slalomat printre apărătorii adverși, a rămas singur cu portarul și a înscris din apropiere. Nouă minute mai târziu, putea fi 0-2, dar Ureche a avut un reflex salvator la șutul veteranului Frunză. Încet-încet, băcăuanii și-au revenit din pumni, iar Dumitriu a ratat o ocazie uriașă în minutul 36, șutând peste poartă din 6 metri. Golul egalizator avea să vină în minutul 38, atunci când Vraciu a recuperat un balon în propria jumătate, i-a pasat ideal lui Grumezescu, care a speculat jocul haotic la ofsaid al apărării brăilene, a scăpat singur și l-a învins pe Olaru.

La nouă minute după pauză, băcăuanii au trecut în avantaj, după o nouă eroare a defensivei adverse. Pasa lui Dumitriu l-a lăsat singur cu portarul pe Vraciu, vârful gazdelor a lobat peste Olaru, apoi a trimis cu capul în plasă. Fază trasă la indigo 8 minute mai târziu, numai că, de această dată, portarul brăilean a agățat balonul și l-a trimis în corner. Scorul final a fost stabilit de internaționalul de juniori Corban în minutul 70, care a reluat din 10 metri în plasă, după o pasă a lui Vraciu, oaspeții acuzând ofsaid. În minutul 80, Țuțu a nimerit bara cu un șut de la 14 metri lateral dreapta, iar în minutul 87 portarul  brăilean Olaru a fost iertat de eliminare, după ce a comis un henț în afara careului. O nouă victorie frumoasă, ca un strigăt de ajutor la adresa celor în măsură să ajute singura echipă din play-off-ul seriei I care a obținut maximum de puncte în ultimele două etape.

SC Bacău: Ureche – Mihălăchioae, Ursu, Burcă, Giurgiu – Adăscăliței – Corban (81 Sahru), Dumitriu (76 Țuțu), Drugă – Vraciu, Grumezescu (67 Nemțanu). Antrenor: Cristian Popovici.

Dacia Brăila: Mitrea – Niță, Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Roșu (65 Dima), Petean (65 Enciu), Pușcașu, S. Frunză – Onofraș (11 Olaru), Muscă. Antrenor: Alin Pânzaru.

Arbitru: Bogdan Ionuţ Anghelinei (Galaţi). Asistenţi: Florin Alexandru Vişan (Galaţi) şi Daniel Vlase (Slobozia Conachi – GL).

În celelalte două partide din etapa a doua a play-off-ului, Farul Constanța – Dunărea Călărași 0-6 și Academica Clinceni – Rapid București 2-3.

Etapa a III-a (miercuri, 20 aprilie): SC Bacău – Academica Clinceni, Dunărea Călărași – Dacia Unirea Brăila, Rapid București – Farul Constanța.

Clasament Liga a II-a, seria I

Un comentariu la „Gașca nebună a lui Cristi Popovici lovește din nou și urcă pe locul 4 / SC Bacău – Dacia Unirea Brăila 3-1 (1-1)”

  1. Numai dupa cele 2 meciuri din play-off:
    1. SC Bacau 6p;
    2. Calarasi 4p;
    3. Braila 3p (5-3);
    4. Rapid 3p (4-4);
    5. Clinceni 1p;
    6. Farul 0p.
    Nu credeam ca va inscrie Grumezescu, dar, daca a facut-o, cred ca il va intrece pe Vraciu, de acum incolo. Nu stia cum “vine”, dar incepand de acum e clar pentru el. Ceva de genul acesta a fost si Marcel Raducanu; un jucator obisnuit, dar dupa ce a invatat niste driblinguri, era printre cei mai buni din Europa, desi atunci erau meciuri putine internationale si nu prea puteai confirma. Trebuie avut grija sa nu se transfere la urmatoarele goluri, deoarece va avea, in timp, o valoare foarte mare ! Jucator care, cu putin timp in urma, nu arata mai nimic… Asa l-a descoperit Boloni pe Cristiano Ronaldo. Cu putina hotarare si ceva demarcare, cu preluarea inteligenta a mingii trimisa pe pozitie viitoare (ca la mingea lui Hummels la golul 3 cu Liverpool), plus tehnica, poate surprinde pe toti. Poate fi greu de oprit. Chiar m-am intrebat de ce isi face de lucru Popovici cu el, cand se vedea ca e mult de lucru, dar alegerea poate da roade. Bineinteles, nu mai trebuie sa dicutam acum de Corban, (Gheorghiu), Giurgiu, Druga, care au confirmat deja.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.