Prea puțin / Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3:1 (25-17, 25-21, 19-25, 25-21)

Volei Alba Blaj- Stiinta BacauVolei Alba Blaj s-a impus în 4 seturi în duelul ultimelor două campioane ale României, disputat în micuța urbe ardeleană. Din păcate, voleibalistele băcăuane par a se obișnui cu înfrângerile, ajungând la cea de-a patra, de două ori mai multe decât în tot sezonul regulat precedent. Cert e că elevele profesorului Florin Grapă n-au avut o prestație tocmai rea (cu excepția Cristinei Cazacu, de nerecunoscut), însă greșelile din atac, preluarea deficitară și, pe alocuri, un arbitraj tendențios al cuplului Bogdan Stoica – Cristian Șanta (care au comis erori într-o singură direcție, pro-Blaj) au făcut ca ”studentele” se revină cu tolba goală la Bacău.

Gazdele au câștigat primul set la 17, după ce, la 13-10, arbitrul Stoica le-a făcut cadou un punct după un atac în aut. E foarte adevărat  și faptul că băcăuancele au făcut doar 2 puncte cu blocajul și au comis 7 greșeli neforțate. Oaspetele au început mai bine setul secund, pe care l-au condus până în preajma celui de-al doilea time-out tehnic, când ardelencele au luat conducerea cu 16-15. Știința a egalat ultima dată la 20, după care gazdele au punctat de 4 ori consecutiv pe serviciul lui Djuric și au făcut apoi 2-0.

Cu un serviciu mult îmbunătățit, echipa băcăuană a câștigat relativ lejer setul al treilea, chiar dacă echipa campioană a revenit la un moment dat de la 9-17 la 17-20. În cel de-al patrulea parțial, Blajul s-a desprins la 11-4 pe serviciul Anei Berdilă, preluat anapoda de ”studentele” băcăuane. Formația băcăuană a reușit, însă, să revină dar, la 17-14 pentru gazde, arbitrul Stoica le-a mai făcut blăjencelor un cadou, inventând un bloc aut la un atac ce trecuse la 2 palme peste blocaj și aterizase afară. De aici, pe serviciul aceleiași Berdilă, ardelencele s-au desprins la 22-14, iar la 23-15 Florin Grapă a cerut time-out, moment după care Știința a punctat de 6 ori consecutiv pe serviciul Tatianei Lupu. N-a fost de-ajuns, pentru că un bloc aut reușit de Vesovic și o ”dublă” dubioasă fluierată de același Stoica la Moisa au închis partida.

”A fost un meci mai bun al nostru, dar asta nu mă încălzește cu nimic, din moment ce n-am luat niciun punct. Eu zic că ne-am ridicat pe alocuri la nivelul adversarei, care a fost mai bună la capitolul atac. E cert că echipa noastră nu joacă la valoarea ei și mă întreb dacă nu cumva asta se întâmplă din cauză că nu e antrenată bine”, ne-a declarat antrenorul Florin Grapă.

Volei Alba Blaj: Ana Berdilă (18 puncte), Dubravka Djuric (15), Jovana Vesovic (12), Ivana Plchotova (11),  Adina Salaoru (6), Ana Grbac (2), Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Ioana Nemțanu (3) și Silvana Chauseva (3). Antrenor: Darko Zakoc.

Știința Bacău: Tatiana Lupu (12), Claudia Gavrilescu (12), Crina Bălțatu (10), Denisa Rogojinaru (7), Sabina Moisa (6), Cristina Cazacu (4), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Ioana Baciu (11), Irina Radu (5) și Lorena Ciocian. Antrenor: Florin Grapă.

În etapa viitoare, a IX-a, Știința Bacău va juca pe teren propriu (încă nu se știe care va fi acela) cu Rapid București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.