Doar un set / CSM București – Știința Bacău 3:1 (25-19, 35-37, 25-16, 25-22)

Stiinta Bacau - CSU Medicina Tirgu Mures 9Echipele care au disputat finala mică a campionatului precedent au disputat miercuri seara derby-ul etapei a cincea, într-o sală destul de joasă, mingea atingând tavanul în repetate rânduri. Din păcate, Știința n-a reușit să recupereze niciun punct din cele pierdute la Craiova, așa cum și-ar fi dorit profesorul Florin Grapă, chiar dacă n-a lipsit mult ca partida să se decidă în tie-break.

Primul set a fost câștigat de echipa  bucureșteană fără prea mari probleme, în primul rând datorită unui serviciu net superior calitativ celui al adversarelor. CSM-ul a condus cu 8-4 și 16-11 la time-out-urile tehnice, desprinzându-se apoi la 21-14, scor la care Florin Grapă le-a introdus pe Ciocian și Radu. S-a făcut 24-16, 3 blocaje băcăuane l-au făcut pe Bogdan Paul să ceară time-out, după care setul a fost închis de croata Susic.

Setul secund a fost probabil cel mai frumos al sezonului. Pe fondul preluării băcăuane deficitare, gazdele au avut 4-1, Florin Grapă a cerut time-out, iar Știința a egalat după 3 blocaje consecutive. Oaspetele au intrat cu avantaj minim la primul time-out tehnic, însă gazdele au întors și au condus cu 16-14 și 20-16, scor la care antrenorul băcăuan a cerut din nou time out. Pe serviciul Irinei Radu, Știința a întors rezultatul și a avut prima minge de set la 24-23. De aici, a urmat un veritabil thriller, cu numeroase răsturnări de situație, Gavrilescu concretizând cu un blocaj cea de-a opta minge de set a echipei sale.

Gazdele n-au acuzat șocul pierderii setului secund în prelungiri și au dominat categoric parțialul al treilea. De la 4-1 s-a făcut 8-2, 16-9 și 19-11, pe fondul unei evoluții slabe a băcăuanelor, care nu și-a revenit nici pe finalul setului, închis de un blocaj făcut de Susic la Rogojinaru.

Știința a început mai bine setul al patrulea, conducând cu 4-1 datorită blocajului. CSM-ul a egalat la 6, apoi băcăuanele au revenit în avantaj, 16-13 și 19-15, gazdele au cerut time-out, după care și-au revenit, în timp ce atacul ”studentelor” a suferit mult. E drept, la 23-22 pentru CSM, arbitrii au mutat în teren o minge trimisă afară de Faleș, dar meciul s-a încheiat cu un nou atac în aut al Tatianei Lupu.

Știința pierde al doilea meci din această ediție de campionat, iar în etapa viitoare va juca pe teren propriu, vineri, de la ora 14, cu U Cluj.

CSMB: Giulia Pincerato (4 puncte), Tamara Susic (13), Georgiana Faleș (10), Maria Karakasheva (14), Jasna Majstorovic (6), Roxana Bacșiș (22), Jole Ruzzini – libero. Au mai jucat: Laura Pihlajamaki (8), Diana Cărbuneanu, Diana Tătaru. Antrenor: Paul Bogdan.

ȘTIINȚA: Sabina Moisa (5 puncte din blocaj și 1 punct/5 atacuri), Claudia Gavrilescu (7 puncte/11 atacuri, 3 blocaje și 2 puncte din serviciu, 2 servicii greșite), Tatiana Lupu (5 puncte / 18 atacuri, 3 blocaje și 2 puncte din serviciu), Denisa Rogojinaru (15 puncte / 42 atacuri, 4 blocaje și 1 punct din serviciu, 3 servicii greșite), Cristina Cazacu (8 puncte / 30 atacuri, 3 blocaje, 1 punct din serviciu, 2 servicii greșite), Crina Bălțatu (1 punct / 5 atacuri, 1 serviciu greșit), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Irina Radu (4 puncte / 26 atacuri), Lorena Ciocian (1 punct din serviciu), Alexandra Badea (0 puncte / 3 atacuri, 2 blocaje, 1 serviciu greșit), Nicoleta Manu. Antrenor: Florin Grapă.

Un comentariu la „Doar un set / CSM București – Știința Bacău 3:1 (25-19, 35-37, 25-16, 25-22)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.