Anemici / Sport Club Bacău – ACS Berceni 0-1 (0-1)

SC Bacau - ACS Berceni 1Uite-așa se mai întoarce roata și la fotbal. După ce au învins Buzăul cu un gol înscris în debutul jocului, după care au câștigat la Galați în ultimul minut, fotbaliștii băcăuani au pierdut acasă în fața ultimei clasate. Desigur că statutul de ”lanternă roșie” a celor din Berceni nu este deloc în concordanță cu valoarea lotului, iar asta au simțit-o pe pielea lor elevii lui Cristi Popovici.

Unicul gol al partidei s-a înscris în minutul 7, atunci când, după un corner la poarta băcăuană, balonul a ajuns la Pătrașcu, care a prins un șut de zile mari, direct la vinclu. Din păcate, băcăuanii au rămas fără replică, tributari unui joc lipsit de imaginație, dar și de nerv. Noroc cu Bogdan Miron, ale cărui intervenții au făcut ca diferența să rămână de doar un gol. Unica ocazie mai de Doamne-ajută a gazdelor a fost șutul lui Adăscăliței (min. 78), de la 20 de metri, respins cu greu de Stoian. E-adevărat că, în prima repriză, mingea a atins de două ori mâinile ilfovenilor în propriul careu, fără ca arbitrii să aibă vreo reacție, însă în niciun caz arbitrajul nu a fost cauza înfrângerii.

SC Bacău: Miron – Ciută, Ursu, Lozneanu, Drugă – Sahru (78 Vlad), Adăscăliței, Dumitriu, Vraciu – Hurdubei (71 C. Neagu), Grumezescu (46 A. Pavel). Antrenor: Cristian Popovici.

ACS Berceni: Stoian – A. Radu, Fîșie, E. Nicu, Cană – M. Neagu, Ettien Boafo, Al. Radu, A. Pătrașcu (88 Bardu) – V. Lungu (75 C. Mihai), L. Dobre (83 Ionică). Antrenor: Marin Dragnea.

Celelalte rezultate ale etapei a 7-a: Bucovina Pojorâta – Farul Constanța 3-1, Dacia Unirea Brăila – Ceahlăul P. Neamț 2-1, Dunărea Călărași – Rapid București 0-1, Rapid CFR Suceava – CS Balotești 3-2 și Gloria Buzău – Oțelul Galați 2-1. Academica Clinceni a stat.

Clasament Liga a II-a, seria I

8 comentarii la „Anemici / Sport Club Bacău – ACS Berceni 0-1 (0-1)”

  1. Echipa da semne de oboseala cu etapele intermediare. N-avem ce face, mergem mai departe. Atingerile de mana trebuie comentate de un fost arbitru; au fost sau nu au fost penalty-uri ? Nu exista variante de mijloc. Nu trebuie sa ne bazam totusi pe henturile adversarului. In deplasare, pare sa-i ptinda mai bine echipei… Sa vedem…

  2. Rapid a primit un cadou de 2 puncte, nevalidandu-se un gol al Calarasiului. Daca Rapid avea cele 2 faze ale Bacaului, primea cel putin un penalty. A devenit de cativa ani o echipa de milogi. Si promovarea trecuta tot cu arbitri au rezolvat-o.

  3. As avea o intrebare. Cum se face ca Bacaul redreseaza echipele cu evolutie mai slaba pana in momentul jocului? Neglijarea adversarului, lipsa banilor, lipsa unui preparator fizic profesionist (sau psiholog) sau a energizantelor ?

  4. Deşi plătiţi, Răsculaţii Chitoşcă şi Ştefănescu şi-au abandonat colegii înaintea deplasării la Brăila

    Lovită puternic de criza financiară şi de incertitudinea propriei existenţe, tabăra de pe Borzoghean plăteşte tribut şi datorită atitudinii a doi dintre jucătorii importanţi ai primului „unsprezece“. Mijlocaşii Cătălin Ştefănescu şi Sebastian Chitoşcă au refuzat, marţi după-amiază să mai facă deplasarea la Brăila, cu restul lotului. Decizia acestora i-a surprins până şi pe proprii lor colegi din vestiar, ştiut fiind faptul că abia în zilele săptămânii trecute, cei doi se număraseră printre puţinii jucători ai Ceahlăului cărora le mai fuseseră achitate, în secret, o parte din restanţele financiare. Chiar şi cu banii încasaţi fără ştirea echipierilor, cei doi rebeli s-au opus participării la meciul de ieri după-amiază.

    Într-o situaţie similară, cu alţi bănuţi primiţi pe card erau şi Tăbăcariu cu Popadiuc. Spre deosebire de Chitoşcă şi Ştefănescu, aceştia s-au alăturat grupului jucătorilor rămaşi tot neplătiţi, pentru a duce greul meciului de la Brăila.

    Surse din cadrul echipei FC Ceahlăul susţin şi varianta că numai la insistentenţele antrenorului Costel Ilie, „tricolorul“ Ştefănescu ar fi primit acordul selecţionerului Cristi Dulca de a se alătura echipei naţionale de tineret, pentru noua acţiune programată. Iniţial, „vedeta“ Ceahlăului nu se numărase în grupul jucătorilor convocaţi de Dulca.

    „Joacă acum prin liga a doua, la o echipă din coada clasamentului, cu un randament modest şi fără să mai impresioneze pe nimeni. Ca el sunt mulţi alţi tineri de perspectivă, chiar la nivelul întrecerii de campionat a primului eşalon, care ar putea fi convocaţi la echipa naţională!“. Aceasta a fost motivaţia dată de conducerea selecţionatei de tineret U-21, după o atentă monitorizare a lui Ştefănescu. Se întâmpla în zilele săptămânii trecute când pietrenii de la FC Ceahlăul s-au interesat de ce Ştefănescu nu primise convocarea iniţială a ultimei acţiuni sub tricolor. Protestul jucătorului prin refuzul prezenţei sale în lot pentru deplasarea la jocul de ieri cu Dacia Unirea Brăila lăsa de înţeles faptul că Ştefănescu ar putea fi trecut pe „linie moartă“, în următoarele etape de campionat. Asemeni acestuia şi Chitoşcă se află la un nou episod în care şi-a abandonat coechipierii.

  5. In general, fotbalul bacauan nu mai e bagat de nimeni in seama. Nici de cei care conduc orasul, fiindca nu au timp liber pentru aceasta. Toata lumea e foarte ocupata, aproape toti bacauanii au locuri de munca si muncesc de dimineata pana seara fara sa rasufle… Ici, colo, cate unul care mai comenteaza pe Net. Ici, colo, cate unul care mai vine pe stadion. Ceilalti sunt ocupati cu tot felul de activitati productive. E surprinzator ca si inainte de „Revolutie” toti aveau locuri de munca, dar stadionul era plin… Concluzia e ca nevestele nu-i mai lasa la stadion sau pe Net…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.