Victorie și primul loc / Sport Club Bacău – Gloria Buzău 1-0 (1-0)

Sport Club Bacau - Gloria Buzau 1Sport Club Bacău a legat a cincea victorie și, cel puțin până duminică, s-a instalat pe primul loc în seria I a Ligii a II-a. La fel ca în partida de miercuri, din Cupa României, băcăuanii au deschis scorul rapid, în minutul 3, atunci când Adăscăliței a speculat inteligent poziționarea defectuoasă a fundașilor buzoieni, a rămas singur cu portarul Sârbu, pe care l-a învins cu un șut precis, la rădăcina barei. Similitudinile cu partida de cupă s-au oprit, însă, aici. Cristi Popovici a fost obligat de regulament și de starea fizică a jucătorilor să facă patru schimbări față de primul 11 din meciul cu Craiova. Apoi, buzoienii au jucat urât, foarte urât, în prima repriză, când suita lor nesfârșită de faulturi a fost tolerată de un arbitru care l-a lăsat în teren pe supraponderalul Dino Eze, în pofida nenumăratelor și rudimentarelor sale intervenții. De altfel, în primele 45 de minute, în afară de cele (doar) două cartonașe galbene arătate oaspeților, nu s-a mai întâmplat nimic notabil.

În repriza secundă, biciuiți de pe margine de antrenorul care vine la conferințele de presă doar când câștigă, buzoienii au mai arătat și ceva fotbal, ratând, în minutul 84, o ocazie uriașă prin Bobe, care a reluat peste poartă din 4 metri. De partea cealaltă, cu un sfert de oră mai devreme, Hurdubei șutase în portar din poziție laterală, după o diagonală precisă a lui Adăscăliței. Deloc de neglijat aportul lui Gheorghe Poenaru, din tribună, care i-a ținut în priză permanent pe fotbaliștii băcăuani. Echipa lui Cristi Popovici a obținut, în cele din urmă, o victorie meritată, a treia la rând în campionat și va evolua în etapa viitoare la Galați cu fosta campioană, Oțelul.

SC Bacău: Miron – Mihălăchioae, Lozneanu, Ursu, Sascău (76 Burcă) – Sahru, Adăscăliței, Neagu (66 Dumitriu), Pungă (66 Hurdubei) – Ignea, Vraciu. Antrenor: Cristian Popovici.

Gloria Buzău: Sârbu – E. Chivu, Dăniță, Vlaicu (44 Ghinea), Dino Eze (55 Burlacu) – N. Popescu, Dedu, Bobe, Danciu – Pălimaru, Răduca (70 Cl. Dumitrescu). Antrenor: Ion Viorel.

Cartonașe galbene: Dumitriu (84) / Dedu  (8), Vlaicu (33), Pălimaru (54), Bobe (62).

Arbitru: Cristian Georgescu (Bucureşti); Asistenţi: Florin Mihai Cosma (Piatra Neamţ) şi Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ).

Celelalte meciuri ale etapei a V-a din seria I: Rapid CFR Suceava – Oțelul Galați 1-0, Dunărea Călărași – Farul Constanța 0-0, Academica Clinceni – Ceahlăul P. Neamț 1-0, Bucovina Pojorâta – ACS Berceni 2-2, Dacia Unirea Brăila – CS Balotești se dispută duminică. Rapid București a stat.

Clasament Liga a II-a, seria I

2 comentarii la „Victorie și primul loc / Sport Club Bacău – Gloria Buzău 1-0 (1-0)”

  1. Sascau (Burca), Sahru, Ignea au fost odihniti. Miron, oarecum odihnit fizic, obosit psihic. Neagu, Punga, inlocuiti cu Dumitriu, Hurdubei, toti semiodihniti… S-a tras tare pe Adascalitei, Vraciu, Mihalachioaie, Lozneanu, Ursu. In concluzie, teoretic, 6 posturi au avut un minim de resurse energetice. Cu atat mai importanta este contributia lui Adascalitei !

  2. Calarasiul e singura echipa neinvinsa, pe hartie. In realitate, a fost invinsa pe teren, dar eliminarea discutabila a lui Neagu (al doilea galben, pentru proteste), cu jumatate de ora inainte de final, la 1-0 pentru Bacau (gol Calarasi in min.90), a dus la egal. Astfel, Bacaul ar fi fost singura echipa neinvinsa… Echipa joaca mai bine cu fondurile reduse decat la sumele mari PLECATE (dar pierdute pe traseu) de la organele locale, in anii trecuti. O alta alegere decat Tase, in anii trecuti, aduceau promovarea si implicit sumele foarte mari din televizarile la liga 1 !!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.