Tinerii luptători de la SCM Bacău sunt cei mai buni din România

Razvan Bitere (SCM Bacau), campion national 2015Sport Club Muncipal Bacău s-a clasat pe prima poziţie în clasamentul pe cluburi la Finala Campionatului Naţional U 20 de la Craiova, la o distanță apreciabilă de următoarele clasate. Acest lucru a fost posibil datorită celor 3 titluri de campioni naţionali, cucerite de Răzvan Bitere (categ. 96 kg, antrenori Ion Şarban și Sorin Taşcă), Irinel Botez (60 kg., antr. Celini Luca) şi Alexandru Solomon (55 kg.), precum şi medaliei de bronz obținute de Claudiu Pal (60 kg., Cătălin Matache – antrenor lot național cadeți). Toţi medaliaţii sunt elevi la LPS Bacău şi componenţi ai Centrului Olimpic.

La festivitatea de premiere a participat şi directorul clubului Relu Auraş prezent la această competiţie. Clasamentul pe cluburi a fost următorul: 1.SCM Bacău,2.CSA Steaua Bucureşti, 3.CS Farul Constanţa.
În acest fel, luptele greco-romane băcăuane continuă seria rezultatelor excepţionale, având în palmares şi 3 medalii la Campionatele Mondiale şi Europene în ultimii 2 ani. Ca un argument pentru selecţia în mediul rural, este de menționat că Alexandru Solomon şi Claudiu Pal provin din centrul de selecţie lupte greco-romane de la Luizi Călugăra şi Osebiţi, coordonat de Ion Şarban şi Cătălin Matache în anul 2008.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.